Coach Limassol op zijn hoede voor Anderlecht: ‘Kwalificatie zou mirakel zijn’

© Belga

Cyprioten verdedigen in Constant Vanden Stockstadion 2-1 voorsprong.

Anderlecht moet in de terugwedstrijd van de play-offs van de Champions League in het eigen Constant Vanden Stockstadion nog vol aan de bak tegen AEL Limassol, na de 2-1 nederlaag in de heenmatch in Cyprus. Beide coaches blikken vooruit?

John Van den Brom, de coach van paars-wit, heeft alle vertrouwen in een goede afloop. “De belangen zijn erg groot, maar dat geeft geen extra stress. We zijn een voetballend elftal en moeten zo het verschil proberen te maken. We moeten lessen trekken uit de heenwedstrijd, toen we te veel achteruit liepen. Limassol is een stugge ploeg, zeker in staat om een voorsprong te verdedigen. Het is aan ons om die organisatie kapot te spelen.”

Anderlecht moet het alvast stellen zonder Milan Jovanovic, die rood pakte in de heenmatch. De Serviër wordt vervangen door Sasha Iakovenko, afgelopen weekend nog aan het kanon bij Oud-Heverlee Leuven (1-1). Dieumerci Mbokani krijgt in de spits het gezelschap van Tom De Sutter, die in Cyprus 90 minuten op de bank bleef.

Van den Brom: “In vergelijking met de heenwedstrijd ga ik niet veel wijzigen, want ik heb geen speciale tactiek achter de hand. In Limassol hebben we ons wat aan de tegenstander aangepast, in eigen huis starten we doorgaans met twee spitsen.”

“Ik heb er vertrouwen in dat mijn defensie de nul kan houden. Denis Odoi was wat minder tegen OHL, maar dat beschouw ik als een eenmalig incident. We moeten niet vanaf de eerste seconde beginnen jagen, want 1-0 is voldoende om door te stoten.”

‘Kwalificatie zou mirakel zijn’

Limassolcoach Charalambos Christodoulou is op zijn hoede. “We weten wat we van hen moeten verwachten. Anderlecht is een zeer sterk team met enkele goede spelers, al geloven we dat we hen met de juiste tactiek kunnen verslaan,” luidt het in de Cypriotische pers.

“Ons team heeft kwaliteit en talent, anders waren we hier allicht niet geraakt. Ik hoop dat deze jongens voor hun inspanningen beloond worden met de kans om in de poules van de Champions League te spelen. Kwalificatie zou een mirakel zijn. We beleven nu al een droom”.

Christodoulou kan tegen Anderlecht geen beroep doen op de geblesseerde middenvelders Luciano Bebe en Paulo Sergio. Zij worden allicht vervangen door respectievelijk Rui Miguel – die in de heenmatch scoorde – en Jorge Monteiro of Gilberto. (KVDA)

Anderlecht – Limassol is rechtstreeks te bekijken op 2BE vanaf 20.25u

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content