Coach Enzo Scifo ontslagen bij Bergen

© BELGA

Enzo Scifo is ontslagen als coach bij eersteklasser Bergen.

Enzo Scifo is ontslagen als coach bij eersteklasser Bergen. Dat bevestigde Bergen-manager Alain Lommers aan Belga.

De positie van de voormalige Rode Duivel was in Henegouwen onhoudbaar geworden na de 2 op 24 in de competitie en de bijbehorende rode lantaarn. De zware 4-2 nederlaag van zaterdag op veld van KV Mechelen was de spreekwoordelijke druppel.

‘Goede verstandhouding’

“Er was geen andere uitweg meer dan het ontslag van Scifo. We gaan in goede verstandhouding uit mekaar, dat is de gewoonte in deze club”, vertelde Lommers. “We hopen dat dit ontslag voor een positieve omwenteling zorgt in de groep. We hebben onze trainer ontslagen omdat we geen 26 spelers op straat kunnen zetten. Bovendien duurt het nog lang vooraleer we de wintermercato opkunnen.”

Er is nog geen opvolger aangeduid. Voorlopig nemen assistent-coaches Geert Brouckaert en Stéphane Demets over. De namen van ex-Standard-coach Mircea Rednic en Jacky Mathijssen circuleren al langer in het Charles Tondreaustadion.

Scifo was sinds februari 2012 in Bergen aan de slag. Hij volgde toen Dennis van Wijk op. Na Juan Carlos Garrido, vorige week aan de deur gezet bij Club Brugge, is hij de tweede trainer die dit seizoen moet opkrassen bij een eersteklasser. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content