Club Brugge plaatst zich voor groepsfase Europa League

De ploeg won donderdag met 2-3 bij het Wit-Russische Dinamo Minsk.

Club Brugge heeft zich donderdag geplaatst voor de groepsfase van de Europa League voetbal. Het won de terugwedstrijd van de play-offs met 2-3 (rust: 0-3) bij het Wit-Russische Dinamo Minsk.

De ploeg had de heenwedstrijd al met 2-1 gewonnen. Al na enkele minuten kreeg Club Brugge donderdag een strafschop voor handspel. Kapitein Carl Hoefkens zette hem in de vijfde minuut feilloos om.

Na een goed half uur zat Club Brugge helemaal op rozen. Eerst scoorde Wilfried Dalmat in de 25ste minuut de 0-2 en in de 32ste minuut zette Carl Hoefkens een nieuwe strafschop om na handspel.

Na 2 minuten in de tweede helft scoorde Minsk tegen via een doelpunt van Chukhlei. De Wit-Russen moesten echter vijf keer scoren om zich te plaatsen. Dus de 2-3 van Dragun in de 90ste minuut volstond niet.

Vrijdag wordt geloot voor de groepsfase, waarbij 48 teams worden onderverdeeld in 12 groepen van 4. Club Brugge zit net zoals Anderlecht in de tweede pot. De groepsfase begint op 16 september. De eerste 2 van elke groep stoten door naar de volgende ronde.

Vorig jaar overleefde Club Brugge de groepsfase in de Europa League, maar in de 1/16de finales sneuvelde het in de verlengingen van de terugwedstrijd tegen het Spaanse Valencia.

De teams:

Dinamo Minsk: Gorbunov – Montaroup, Kondratiev, Tsyenchen, Veretilo, Dragun, Putilo, Kislyak (kap.) (83. Buloychik), Chukhlei, Rekish (46. Sotero), Sazankov (68. Furlan)

Club Brugge: Stijnen – Van der Heyden, Donk, Hoefkens (kap.), Marcos, Dirar (73. Scepovic), Blondel, Odjidja, Dalmat (64. Geraerts), Perisic, Akpala (12. Kouemaha).