Club Brugge klopt Anderlecht in spannende topper: 2-1

© Belga

Club Brugge heeft de topper van de zesde speeldag in play-off 1 in met 2-1 gewonnen van RSC Anderlecht.

Club Brugge heeft de topper van de zesde speeldag in play-off 1 in met 2-1 gewonnen van RSC Anderlecht. Maxime Lestienne trof twee keer raak voor de thuisploeg. Massimo Bruno scoorde de aansluitingstreffer, maar verder kwam paars-wit niet meer. Anderlecht miste in de toegevoegde tijd een strafschop.

Club Brugge springt in de stand voorlopig naar de derde plaats met 37 punten, twee minder dan Anderlecht. Zulte Waregem blijft aan de leiding met 40 punten, maar heeft nog een wedstrijd op het veld van Standard te goed (18 uur). KRC Genk volgt op de vierde plaats (36), vóór Standard (35) en Lokeren (31).

Maxime Lestienne

Anderlecht begon gretig aan de wedstrijd en dwong in het openingskwartier meteen enkele kansen af, maar het was Club Brugge dat tegen de gang van het spel in op voorsprong kwam. Ryan Donk opende heerlijk voor Lestienne en die aarzelde niet om de 1-0 in doel te schuiven. Na de openingstreffer herstelde de thuisploeg het evenwicht, maar ook Anderlecht kreeg nog kansen via Suarez en Mbokani.

Ook na de pauze maakten beide ploegen er een aangenaam kijkstuk van. Lestienne zette even na het uur de 2-0 op het bord na een schitterende trap met links. Anderlecht leek uitgeteld, maar drie minuten later kopte Bruno toch de aansluitingstreffer in doel (2-1).

Anderlecht zag nog een doelpunt van de ingevallen Tom De Sutter afgekeurd worden wegens een duwfout en kreeg in de toegevoegde tijd terecht nog een strafschop, maar Mbokani besloot te zwak op Kujovic. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content