Club Brugge huurt Sinan Bolat een jaar van FC Porto

© Belga Image

Club Brugge heeft met Sinan Bolat al een vervanger beet voor Mathew Ryan. De 26-jarige Turkse doelman wordt voor één jaar gehuurd van de Portugese topclub FC Porto, met aankoopoptie.

Sinan Bolat bij Galatasaray
Sinan Bolat bij Galatasaray© Belga Image

‘Ik ben zeer blij om opnieuw in België te zijn’, zegt Sinan Bolat op de website van Club Brugge.

Bij blauw-zwart moet hij de concurrentie moet aangaan met Sébastien Bruzzese. ‘De voorbije twee jaar speelde ik weinig, maar toch ben ik een completere doelman geworden en de buitenlandse ervaringen hebben me ook als mens veel bijgebracht. Slagen bij Club is mijn absolute prioriteit nu. Dit is een unieke mogelijkheid. Ik kijk ernaar uit om me snel te integreren in de groep en de strijd aan te gaan om mijn plek in het elftal te verdienen!’

Coach Michel Preud’homme is naar eigen zeggen al langer overtuigd van de kwaliteiten van Bolat. ‘Bij Standard bewees hij een betrouwbaar sluitstuk te zijn. Met hem erbij hebben we alvast twee volwaardige doelmannen die onderling kunnen strijden voor hun plaats onder de lat. In mijn gesprekken met Sinan merkte ik zijn gretigheid op, hij is gemotiveerd om hier te slagen.’

Titels

Bolat is een jeugdproduct van KRC Genk, maar hij kon er zich nooit meten met eerste doelman Logan Bailly. Standard Luik kaapte hem tijdens de wintermercato van het seizoen 2008-2009 weg bij de Limburgers.

Op Sclessin maakte Bolat zich onsterfelijk door in datzelfde seizoen op de slotspeeldag een penalty te pakken, waardoor Standard in de running bleef voor de titel. Via testmatchen tegen RSC Anderlecht veroverde de club uit Luik uiteindelijk ook zijn tiende Belgische titel. Door blessureleed belandde de viervoudige Turkse international op een zijspoor bij de Rouches.

In 2013 trok hij via de achterdeur naar FC Porto, waar hij een contract tekende tot medio 2018. Bij de Portugese topclub kwam Bolat niet van de bank. Hij werd achtereenvolgens uitgeleend aan de Turkse clubs Kayserispor en Galatasaray, waarmee hij het afgelopen seizoen de landstitel en de beker pakte. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content