CL-finale is eerste weerzien tussen Chiellini en Suarez sinds bijtincident op WK

© REUTERS

De Champions Leaguefinale tussen Barcelona en Juventus is ook het eerste weerzien tussen Giorgio Chiellini en Luis Suarez sinds die laatste de eerste beet op het WK in Brazilië. ‘Ik zal hem een hand geven, geen probleem’.

Giorgio Chiellini
Giorgio Chiellini© REUTERS

Luis Suarez, die na het WK verkaste van Liverpool naar Barcelona, werd door de FIFA vier maanden geschorst nadat hij op de Wereldbeker in Brazilië de Italiaan Giorgio Chiellini in de schouder had gebeten tijdens de groepswedstrijd tussen Italië en Uruguay. Het was al de derde keer in zijn carrière dat het 28-jarige enfant terrible een andere speler beet en daarvoor geschorst werd.

Zaterdag in Berlijn kijken Chiellini en Suarez elkaar opnieuw in de ogen tijdens de Champions Leaguefinale, maar de Juventusverdediger koestert geen vijandgevoel. Volgens de BBC zei de 30-jarige Chiellini dat hij Suarez de hand zal schudden. ‘En ik zal hem met plezier ook omarmen. Ik heb geen probleem met hem en ik denk dat dit wederzijds is. Ik moet kijken naar hem als speler, naar hoe hij beweegt en niets meer.’

Hoe Chiellini’s ploegmaat Patrice Evra met Suarez zal omgaan, is een andere vraag. De Fransman weigerde enkele jaren geleden als speler van Manchester United de hand van toenmalig Liverpoolspits Suarez omdat die hem racistisch had bejegend. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content