Ciman: ‘Trek je eigen conclusies’

© IMAGEGLOBE

Laurent Ciman, vorig seizoen nog onbetwist titularis bij Standard én Belgisch international, belandde op een zijspoor. Sport/Voetbalmagazine zet drie redenen op een rijtje.

Laurent Ciman zag er bepaald niet vrolijk uit. Zowel daags voor de Europese match tegen KR Reykjavik, toen hij te horen kreeg dat hij op de bank zou zitten, als de ochtend van de wedstrijd zelf stond zijn gezicht op onweer. “Trek je eigen conclusies maar. De kans is groot dat we het eens zullen zijn”, was het enige commentaar dat hij over zijn lippen kreeg.

1.Hij krijgt minder krediet dan de andere basisspelers

Het was vorig seizoen – nochtans het beste uit zijn carrière – al duidelijk dat Ciman weinig krediet heeft. De polyvalente verdediger was een van de betere Standardspelers vorig seizoen en toch werd hij na een pijnlijke nederlaag tegen Lokeren (4-1) naast het team gezet. Nochtans gingen ook Kanu en Kawashima toen in de fout… Hetzelfde gebeurde in de voorbereiding.

Hoewel Ciman de belangrijkste voorbereidingswedstrijden als titularis aanving, werd hij na een niet eens zo slechte prestatie tegen Vitesse geslachtofferd voor de wedstrijd tegen RK Reykjavik.

2.Hij kreeg geen contractverbetering

Roland Duchâtelet vernieuwde het contract van zowat elke basisspeler, maar Ciman – toch ook uitgegroeid tot een steunpilaar – kreeg geen verbeterd contract. Nochtans is hij een van de anciens van dit Standard en is hij nog steeds international.

Zijn contract loopt af op het einde van het seizoen. Feit is dat Duchâtelet heel goed weet dat Ciman niet zoveel waard is als Imoh Ezekiel, Michy Batshuayi of William Vainqueur. Daar komt nog eens bij dat er voor Ciman absoluut geen interesse is. Duchâtelet hoeft dus niet te vrezen dat de concurrentie hem te snel af zal zijn.

3.Hij riskeert naast een WK-selectie te grijpen

Tot nu toe maakte Ciman altijd deel uit van de kern van de Rode Duivels. Samen met Jelle Vossen en Guillaume Gillet is hij evenwel de enige die nog in de Jupiler Pro League speelt en hij weet ook dat een transfer naar een grote competitie hem zo goed als zeker een plaats in de WK-kern zou garanderen.

Op voorwaarde dat hij daar aan spelen toekomt natuurlijk. Door het gebrek aan interesse en vooral de situatie van zijn dochtertje – die specifieke begeleiding nodig heeft – is de kans evenwel klein dat Ciman bij het eerste het beste voorstel zal vertrekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content