Chatelle: ‘De fans zijn kwader op ons dan op Scifo’

© BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Met het schaamrood op de wangen is Mons tot nog toe de enige ploeg die niet kon winnen dit seizoen. Thomas Chatelle beseft dat het beter moet, maar panikeert (nog) niet.

Na de nederlaag tegen Anderlecht scandeerden de fans de naam van Enzo Scifo: omdat zij begrepen hebben dat hij niet de voornaamste reden was dat de Henegouwse club onderin staat.

“De verantwoordelijken voor deze situatie zijn in de eerste plaats de spelers”, zegt Chatelle in Sport/Voetbalmagazine. “Als Enzo Scifo er niet meer is, komt dat door ons. Ons parcours dit jaar lijkt in niets op dat van vorig jaar, terwijl we nagenoeg dezelfde kern hebben. Dit is een collectief falen van spelers, technische staf én directie.”

“Niemand bij Mons legt de schuld enkel bij Scifo. Ik denk dat de supporters kwader zijn op de spelers dan op Enzo. Na onze wanprestatie op Lierse kwamen ze ons met een man of twintig op de training verwijten dat we het niet eens konden opbrengen om onze truitjes nat te maken. Ik heb ze gelijk gegeven. Het werd een interessant gesprek. Net wanneer het niet goed gaat, vind ik dat men de dialoog tussen spelers en fans moet opstarten. Bij Genk gebeurde dat vroeger, en dat werkte. Het smeedde een band die de sfeer in het stadion in de weken daarna ten goede kwam.”

Ondanks de zeer magere puntenoogst tot nog toe (2 op 36) laat de ex-Anderlechtenaar de moed niet zakken. Er is uiteraard het voorbeeld van Cercle brugge, dat vorig seizoen ondanks een laatste plaats toch nog via PO3 behoud wist af te dwingen. Chatelle: “Er is nog maar een derde van de competitie afgewerkt, we zijn barslecht gestart, maar we denken nog steeds dat we play-off 3 kunnen vermijden. Ondanks de nederlaag heeft die wedstrijd tegen Anderlecht ons in zekere mate gerustgesteld: als we dat een aantal wedstrijden na elkaar kunnen volhouden, blijft alles mogelijk. Ik voel hier nog de drang om ons te overtreffen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content