Champions’ Play-off steeds verder weg voor AA Gent, ook Charleroi wint niet

© Belga

AA Gent is dinsdagavond op de 24e speeldag in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Oostende. Ook in Charleroi, dat evenveel punten telt als de Gentenaars en eveneens nog droomt van een stek in de top vier, kwam er geen winnaar uit de bus.

De Gentenaars waren bijna de hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen, na de vroege openingstreffer van Thierry Ambrose (8.). Pas iets meer dan een kwartier voor affluiten lukte Andrew Hjulsager (73.) de gelijkmaker, verder kwamen de Buffalo’s niet meer. Gent blijft zo zonder zege in 2022 en met een vierde gelijkspel op rij staan ze met 37 punten op de vijfde plaats, op vijf punten van Anderlecht dat nog een wedstrijd minder heeft. KV Oostende is met 24 punten vijftiende. Ook in Charleroi, dat evenveel punten telt als de Gentenaars en eveneens nog droomt van een stek in de top vier, kwam er geen winnaar uit de bus. Zowat hetzelfde scenario op Mambourg, waar de thuisploeg al snel tegen een 0-1 achterstand aankeek, na de openingstreffer van Lucas Rougeaux (14.).

Gent-huurling Vakoun Bayo zorgde zeven minuten later reeds voor de gelijkmaker, nadien werd er niet meer gescoord, ondanks stevig aandringen van de Karolo’s, die op de zesde plaats blijven. Ook zij konden dit jaar nog niet winnen. KVK is met 34 punten knap zevende. Eerder op de avond eindigde ook het duel tussen Antwerp en STVV op een 1-1 gelijkspel. In een wedstrijd zonder al te veel animo en kansen opende belofteninternational Michel Ange Balikwisha voor de thuisploeg de score na 32 minuten. The Great Old dommelde echter in en zag de Japanner Taichi Hara na 53 minuten de gelijkmaker scoren. Voor stamnummer één was dit het eerste puntenverlies van 2022, na eerdere zeges tegen Charleroi en KV Oostende. Met zeven op negen en 44 punten komen ze naast landskampioen Club Brugge op een gedeelde tweede plaats, op negen punten van leider Union. STVV hangt met 28 punten in de middenmoot.

Club en Union staan donderdagavond nog tegenover elkaar, in de kraker van de speeldag. Het wordt een topper op het scherp van de snee, nu de kloof tussen de verrassende leider uit Brussel en de West-Vlamingen is opgelopen tot negen punten. Club Brugge was op bezoek bij Standard Luik de betere ploeg, maar incasseerde alweer twee doelpunten, waardoor het niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel, het eerste puntenverlies onder kersvers coach Alfred Schreuder. Union haalde het na een waanzinnige slotfase met 2-1 van Racing Genk, waardoor de eerste achtervolger uit Brugge intussen op negen punten staat, een verschil dat donderdag kan oplopen tot twaalf punten.

Club doet er dan ook best aan de drie punten thuis te houden. Er zijn weliswaar nog elf speeldagen te gaan in de reguliere competitie en voor de start van de Champions’ Play-off worden de punten in twee gedeeld, met vervolgens nog eens zes speeldagen, maar nieuw puntenverlies zou de bezorgdheid in de Brugse bestuurskamer alleen maar doen toenemen. Met intussen 16 punten meer dan nummer vijf AA Gent, kan Union de Champions’ Play-off nog moeilijk mislopen, ook al oogt het programma de komende weken bijzonder zwaar, met na Genk en Club ook nog toppers tegen Anderlecht en Antwerp.

Union is echter al sinds 26 november ongeslagen, toen werd er in eigen huis verrassend met 1-3 verloren van OHL. Sindsdien werd er in zeven duels zes keer gewonnen.

Partner Content