Carcela: ‘Ik hoop dat Gerets zijn beloftes nakomt’

© IMAGEGLOBE

Hoe zou het nog zijn met Mehdi Carcela? Een jaar nadat hij door Chris Mavinga vol in het aangezicht werd getrapt, sprak Sport/Voetbalmagazine met de ex-speler van Standard.

De blessure bemoeilijkte Carcela’s eerste seizoen bij zijn nieuwe club: Anzji Machatsjkala. Maar spijt heeft de kleine dribbelaar niet van zijn keuze voor de Russische miljoenenclub.

“Het was de beste beslissing die ik in mijn korte carrière al genomen heb. Bij Standard weggaan was vanzelfsprekend geworden na de bestuurswissel. En achteraf bekeken heb ik er goed aan gedaan om Luik te verlaten…”

“Als Luciano D’Onofrio bij de club gebleven was, dan zat ik daar nu allicht zelf ook nog. Ik had een prima verstandhouding met hem en de zekerheid van in een goeie ploeg te kunnen spelen. Hij kende iets van voetbal.”

Anzji

Waarom net Anzji? “Vooral omdat Anzji me niet onder druk zette om overhaast terug te keren na mijn blessure. Dat is een goede keuze gebleken, want ik heb bijzonder veel moeite gehad om mijn oude niveau terug te bereiken, zowel fysiek als technisch. Tijdens de vakantie, enkele dagen na de botsing, kon ik zelfs de bal niet meer hoog houden. Ik had de indruk dat ik opeens niet meer kon voetballen.”

“Aanvankelijk maakte ik me zelfs zorgen om de rest van mijn carrière. Mijn eerste training met Anzji was verschrikkelijk. Al mijn schoten gingen naar de wolken. Mijn ploegmaats wisten niet wat ze zagen.”

“Ik was zo gegeneerd… (lacht) Het heeft twee maanden geduurd voor ik mijn balgevoel terugkreeg. Maar nu voel ik me prima. Ik ben fysiek nog nooit zo sterk geweest.”

Gerets

Tot slot praat Carcela ook nog even over zijn coach bij de nationale Marokkaanse nationale ploeg, ene Erik Gerets. Vaak geciteerd als toekomstig bondscoach van de Rode Duivels.

“Ik heb al een tijdje niks meer van hem gehoord, maar ik hoop dat hij zijn beloftes nakomt en op post blijft”, zegt Carcela. Zijn trainingen zijn uitstekend en bovendien is hij psychologisch heel sterk, hij kent zijn spelers van binnen en van buiten. Dat is zijn grote kracht.”

Na de vroege uitschakeling op de voorbije Afrika Cup was er nochtans veel kritiek op zijn beleid. “Als spelers kunnen we hem niets verwijten. Ik beschouw hem nog altijd als een geweldige coach, daar hebben die resultaten niks aan veranderd. Iedereen in Marokko was gefrustreerd door de Afrika Cup: spelers, pers, het volk. En als het niet naar behoren loopt, kijkt men altijd naar de trainer. Gerets heeft veel op zich genomen, hij heeft de spelers altijd uit de wind proberen te zetten.” (TB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content