Caenepeel (17) moet nog geduld uitoefenen bij AA Gent

© BELGA

Jinty Caenepeel (17), Belgisch jeugdinternational en gegeerd door Juventus, kent moeite om zich bij de A-kern door te zetten.

De Belgische U19, onder leiding van Gert Verheyen, wisten zich middels een zege tegen IJsland (2-0) alvast te verzekeren van de tweede kwalificatieronde voor het EK volgend jaar. Een van de talenten in het team is Jinty Caenepeel, een 17-jarige flankaanvaller van AA Gent.

Jinty Caenepeel, die sinds dit seizoen deel uitmaakt van de Gentse A-kern, kwam twee jaar geleden over van KV Oostende en kon tijdens de zomermaanden zelfs naar de Italiaanse topclub Juventus. Hij zag echter tweemaal een bod van De Oude Dame door het Gentse bestuur geweigerd.

Caenepeel speelt enkel op de rechtervleugel, maar is daar wel menig routinier te snel af. Met de bal aan de voet is hij moeilijk te stoppen en eens hij op snelheid is, haal je hem haast niet in. De jonge Buffalo heeft ook een degelijk schot op doel in de sloffen.

In Sport/Voetbalmagazine maakt Tony Sergeant, assistent-coach bij de B-kern van AA Gent, een voorlopige evaluatie. “Jinty liet zich vorig seizoen opmerken bij de beloften, dus haalden we hem definitief naar de A-kern. Hij kwam, op enkele speelminuten in de voorbereiding na, echter nog niet in actie bij de eerste ploeg. Hij is enorm snel en balvast, maar er zijn nog te veel werkpunten in zijn spel. Ondanks dat we Jinty goed begeleiden, moet zijn mentaliteit nog een stuk beter.”

“We willen ervoor zorgen dat hij geen stappen in het groeiproces overslaat, want dat is nefast voor de ontwikkeling van zo’n jonge voetballer. Je mag het verschil tussen de jeugdreeksen en het eerste elftal niet onderschatten.” (JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content