Britse politie onderzoekt racisme tegen Vincent Kompany

© Belga

De Britse politie is een onderzoek opgestart naar mogelijke racistische uitlatingen aan het adres van Vincent Kompany. Een supporter zou zich daaraan bezondigd hebben na de derby in Manchester.

Een supporter zou Vincent Kompany vanuit de tribune racistsiche beledigingen hebben toegeschreeuwd, melden verscheidene Britse media. De City-aanvoerder was samen met zijn ploegmaat en doelpuntenmaker James Milner na de wedstrijd een interview aan het afleggen voor de camera’s van de Engelse zender Sky toen het incident zich zou hebben voorgedaan.

“De politie wil benadrukken dat er geen klacht is ingediend, maar dat we op de hoogte werden gebracht van de feiten door een plaatselijke krant”, vertelde een woordvoerder van de politie van Manchester. “We zullen nu in samenwerking met beide clubs de bewuste beelden opnieuw bekijken.”

City haalde het in de stadsderby met 1-2 van aartsrivaal United en nadert zo in de stand tot op twaalf punten van de Engelse lijstaanvoerder. Kompany scoorde in de 58e minuut een owngoal, maar Milner (52.) en Sergio ‘Kun’ Agüero (79.) bezorgden de Citizens toch de drie punten. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content