Bram Nuytinck: ‘Milan was een goede graadmeter’

© IMAGEGLOBE

Bram Nuytinck veroverde al meteen basisplaats in de verdediging van Anderlecht. De Nederlandse belofte-international maakte op die manier ook al een bevredigend debuut in de Champions League.

In Sport/Voetbalmagazine komt Bram Nuytinck (22) terug op de eerste contacten met Anderlecht. “In de media leek het alsof de interesse pas op het allerlaatste moment kwam, maar dat was helemaal niet waar. Het speelde al veel langer.”

“Het eerste contact met John van den Brom dateerde van begin juli. Dat ik ondertussen de namen van Niklas Moisander en Timothy Derijck las, vond ik absoluut geen probleem. Ik heb het daar ook niet echt over gehad met Anderlecht. Uit onze gesprekken sprak heel veel vertrouwen, ook in die periode.

“Ik vind het logisch dat een club ook met andere spelers praat. Ik beschouwde het zelfs als een compliment. Moisander is 26 en speelde bij AZ, toch een iets grotere club dan NEC. Dan vind ik het een compliment dat ze ook aan mij denken.”

Jaap Stam als voorbeeld

“Ik coach veel”, zegt Nuytinck nog in Sport/Voetbalmagazine, “dat heb ik altijd gedaan, het is gewoon hoe ik ben. Bij Jong Oranje vindt de bondscoach dat ik belangrijk ben van achter uit om de organisatie goed te houden. Misschien heeft hij me daarom aanvoerder gemaakt.”

“Het voetballen leer je sowieso wel in Nederland. Ik heb ook veel op straat gevoetbald, daar is mijn techniek een stuk beter geworden. Ik heb vroeger ook veel in mezelf geïnvesteerd. Zowel mijn linker- als mijn rechterbeen getraind. En ik fitness veel, want een verdediger moet iets uitstralen. Niet zomaar een iel mannetje zijn. Jaap Stam was toch ook een beer?”

Met Jong Oranje tegen Mata

“Ik heb hier hard voor getraind. Daarom ben ik ook trots op mezelf dat ik er nu sta. Ik voel me goed en als ik me goed voel, kan ik ook goed voetballen. Tegen AC Milan was mijn eerste Champions Leaguewedstrijd. Met Jong Oranje speelde ik wel al tegen Spanje met een Mata, maar dit was mijn grootste wedstrijd op clubniveau. Het was toch een beetje een graadmeter om te weten waar ik precies sta.”

“Ik heb vertrouwen in mezelf en ik denk wel dat ik het aankan. Anders zou ik hier ook niet zitten. Wat ik nu kan zeggen is dat het me goed afging. Ik ben niet door de mand gevallen.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content