Berbatov: ‘Als mens heeft Ferguson me ontgoocheld’

© IMAGEGLOBE

Bij Fulham bloeit Dimitar Berbatov weer open nadat hij bij Manchester United overbodig werd geacht.

“Ik ging weg bij Manchester United na een jaar waarin ik amper speelde”, vertelt de Bulgaar in World Soccer. “Ik voelde me erg slecht en ik vond dat ik dat niet verdiende na een seizoen waarin ik topscorer werd (in 2010/2011 met 21 doelpunten, nvdr). Maar het was de beslissing van de manager. Hij legde me uit dat het team anders moest gaan spelen en dat ik niet meer nodig was.”

Die duidelijke wenk van Alex Ferguson ligt Berbatov nog steeds wat op de maag, zo bekent hij: “Ik ben teleurgesteld in hem als mens. Hij heeft mijn respect niet meer. Ik verdiende het niet om zo behandeld te worden en dat heb ik hem ook gezegd. Maar hij is een van de beste managers ter wereld. Zijn successen bewijzen dat.”

Geen Maldini of Giggs

Berbatov is er nu 31 en stopte reeds als international bij de Bulgaarse nationale ploeg. In principe wordt Fulham zijn laatste club, of niet? “Dat weet ik echt niet. Ik wil blijven voetballen tot ik veertig ben, maar ik ben Paolo Maldini of Ryan Giggs niet. Het liefst blijf ik in Engeland spelen; ik hou van de mentaliteit, de cultuur en het voetbal hier.”

Reden waarom hij Fulham verkoos boven een concreet bod van Fiorentina. De Italianen namen dat de spits kwalijk en beweren dat er al een mondeling akkoord was. Berbatov weerlegt: “Ik had met niemand een akkoord. Oké, mijn makelaar en ik hebben voor een beetje verwarring gezorgd, en dat was misschien onze fout.” (RP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content