‘Benitez houdt van technische spelers als Mertens’

© IMAGEGLOBE

De vraag is of Dries Mertens bij Napoli voldoende speelkansen zal krijgen in zijn eerste seizoen in de Serie A. De Italiaanse pers denkt alvast van wel.

In de eerste thuiswedstrijd tegen Galatasaray viel Dries Mertens kort na de rust in. De concurrentie is enorm en de transferactiviteiten van Napoli zijn nog niet afgelopen. De club zoekt nog een diepe spits, een alternatief voor Gonzalo Higuaín die werd gekocht bij Real. Napels gaf deze zomer al meer uit aan nieuwe spelers dan het van PSG voor Edison Cavani kreeg (64 miljoen euro). Een probleem is dat niet: Napoli maakt als een van de weinige Italiaanse clubs winst, en dat liefst acht jaar naeen.

Op zijn minst zal Mertens een kans tot spelen krijgen, weet Francesco De Luca van de plaatselijke krant Il Mattino: “Vanwege de som die in hem geïnvesteerd is en omdat het een speler is voor wie Rafael Benítez groen licht heeft gegeven. Benítez houdt van technische spelers.”

De komst van Benítez betekent een stijlbreuk voor Napoli, zegt De Luca: “Walter Mazzarri, nu bij Inter, wilde altijd dat zijn ploegen topfit en fysiek sterk zijn, Benítez legt de nadruk op technisch voetbal.” De nieuwe trainer kiest doorgaans voor één diepe spits met rond hem drie beweeglijke spelers. Mertens’ voornaamste concurrenten zijn José Callejon, Loris Insigne en Goran Pandev.

De Drie Tenoren

De scepsis die in Napels de kop opstak na de verkoop van Cavani is weer omgetoverd in enthousiasme, stelt De Luca vast: “Mertens en Callejon zijn goeie voetballers, maar geen namen die het grote publiek hier aanspreken. Pas toen Napoli Higuaín en Pepe Reina aantrok, sloeg de stemming om. Dat Napoli drie spelers bij Real Madrid haalde, zegt veel over de koopkracht én de ambitie. Higuaín ruilt Real heus niet voor een ploeg die mikt op een plaats in de subtop. Tegen Galatasaray waren er 54.000 betalenden, dat is véél voor een oefenmatch.”

Met Benítez wil Napels een nieuw project aanvatten. Daarvoor was het nodig om te investeren. “Voorheen had Napoli drie kampioenen, de Drie Tenoren: Lavezzi, Hamsik en Cavani. Nu heeft het een ploeg. Benítez wil elf tenoren in plaats van drie. Dat kost geld en dat vraagt tijd.”

Vorig seizoen eindigde Napoli tweede. “Het kampioenschap was al afgelopen in maart. Benítez wil beter doen dan vorig jaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content