Belgische scout van Everton gaat voor Rode Duivels werken

© SVM
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Evertonscout Andy De Smet versterkt de staf rond de nieuwe Belgische bondscoach Roberto Martinez.

Wedstrijd- en spelersanalist Andy De Smet licht voor de Premier Leagueclub Everton FC de Belgische, Nederlandse, Franse en Portugese competitie door. Het was trouwens Roberto Martinez die hem destijds bij de club van Romelu Lukaku binnenhaalde. Nu gaat hij dus ook bij de Rode Duivels met de Spaanse coach samenwerken. Zijn eerste opdracht is het WK-kwalificatieduel Bosnië-Herzegovina-Estland op 6 september, een wedstrijd uit de kwalificatiegroep van België. Op 7 oktober is Bosnië-Herzegovina in het Koning Boudewijnstadion de tegenstander van de Rode Duivels.

“Ik vind het eigenlijk mijn plicht om Roberto bij te staan in zijn nieuwe job,” zegt West-Vlaming De Smet, “omdat hij mij bij Everton binnenhaalde, omdat we daar heel goed samenwerkten én ik mij door hem altijd heel gerespecteerd voelde. Uiteraard is het ook wel ergens een eer om ten dienste van je nationale ploeg te kunnen staan.”

Andy De Smet is ook lesgever aan de federale trainersschool, waar hij het vak ‘scouting’ geeft. De voorbije jaren werkte hij als analist onder meer onder de leiding van de coaches Dennis van Wijk, Enzo Scifo en Cedomir Janevski bij SV Roeselare en RAEC Bergen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content