Beerschot wint in doelpuntenkermis van STVV, KV Mechelen met tien ten onder tegen Kortrijk

© Belga

Beerschot heeft zaterdag op de negende speeldag van de Jupiler Pro League de spektakelwedstrijd gewonnen met 6-3 van STVV. Tijdens de rust stond het al 5-1. KV Mechelen heeft met 1-2 thuis verloren van KV Kortrijk. KVM leek de wedstrijd in handen te hebben, maar de rode kaart van Issa Kabore strooide roet in het eten.

De supporters moesten niet lang wachten op het Kiel voor een eerste doelpunt. Holzhauser (2.) vond tussen verschillende Kanaries een gaatje om het openingsdoelpunt binnen te schilderen. Na een kwartier was het weer de Oostenrijker die bepalend was. Als aangever bracht hij de bal uitstekend voor doel zodat Tissoudali (17.) kon binnenkoppen. Vervolgens ging Tissoudali neer in de zestien na een haakfout van Caufriez. Holzhauser (24.) faalde niet.

De ratten gingen verder op hun elan. Na het halfuur was het andermaal Tissoudali (34.) die achter aan het kanon stond. De Kielse honger was nog steeds niet gestild. Brogno (42.) kon na andermaal slecht verdedigen op een stilstaande fase het vijfde paarse doelpunt maken. STVV kon toch eens tegen prikken. Filippov (44.) lobte de bal netjes in doel.

Na een flater in de verdediging, snel in de tweede helft, kon Suzuki (49.) nog eens scoren voor de ploeg uit Limburg. Coulibaly (57.) haalde, als die er al was, het sprankeltje hoop bij de uitploeg helemaal weg. Al kon Nazon (74.) wel nog scoren.

Beerschot klimt naar een derde plaats met achttien punten. Volgende week staat de derby tegen Antwerp op het programma. STVV staat net boven de degradatieplaats met zes punten.

KV Mechelen begon de wedstrijd als de betere ploeg, al kon het zijn kansen niet verzilveren. De tweede helft begon goed voor ‘de kakkers’ en al zeker voor Siemen Voet (53.). Hij beloonde zijn debuut met een doelpunt. Snel werd het echter wel stil achter de kazerne. Kabore kreeg enkele minuten later zijn tweede gele kaart, al was zijn eerste gele kaart wel heel licht. Jonckheere (71.) maakte eerst gelijk, en Makarenko (74.) bracht KVK voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong.

Kortrijk staat met veertien punten op een achtste plaats. Mechelen verliest andermaal dit seizoen en staat pas veertiende.

Partner Content