Beerschot-speler Tim Nicot overleden

© belga

Tim Nicot, de 23-jarige verdediger van KFCO Beerschot Wilrijk, is maandagochtend overleden aan de gevolgen van hartfalen. Dat bevestigt zijn club.

Tim Nicot, de speler van Beerschot Wilrijk die zaterdag een hartstilstand kreeg tijdens een toernooi met vrienden in Hemiksem, is maandagochtend overleden. Dat heeft de kampioen uit vierde klasse C bevestigd op de clubwebsite. De 23-jarige linksachter werd zaterdagnamiddag ter plaatse gereanimeerd en overgebracht naar het UZA in Edegem. Hij werd sindsdien in een kunstmatige coma gehouden en zijn toestand was kritiek.

Maandagochtend had KFCOBW nog gevraagd om een extra teken van hoop en kracht te laten blijken om de speler te steunen, even later is hij echter overleden. “KFCO Beerschot-Wilrijk reageert onthutst en vol ongeloof op de gebeurtenissen”, klonk het zondag nog bij de club, die voor maandagavond normaal gezien een bezinningsmoment in het logecomplex van het Olympisch Stadion had voorzien. “Daar willen wij als één grote, hechte familie met onze aanwezigheid – en via een kaartje, een bloemetje, een kaars,… – Tim en zijn familie ondersteunen. Wij vechten mee met Tim!”, klonk het toen.

Nicot is de tweede jonge voetballer op korte tijd die overlijdt aan de gevolgen van hartfalen. Donderdag werd Lokeren-speler Gregory Mertens begraven. De 24-jarige verdediger overleed vorige week donderdag nadat hij eerder wegens hartfalen in een beloftewedstrijd in elkaar gezakt was. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content