Beerschot ontkent dat het vier basisspelers schorst

© Belga

Beerschot ontkent dat voorzitter Patrick Vanoppen de spelers Wim De Decker, Marvin Ogunjimi, Benito Raman en Hernan Losada uit de kern gezet heeft.

Beerschot ontkent dat voorzitter Patrick Vanoppen de spelers Wim De Decker, Marvin Ogunjimi, Benito Raman en Hernan Losada uit de kern gezet heeft.

Dat bericht staat te lezen in Het Nieuwsblad. ‘Het krantenartikel bevat geen enkele kern van waarheid en is gebaseerd op speculaties’, reageert Beerschot in een mededeling. ‘Binnen de club was iedereen dan ook verrast, aangezien er nooit contact is geweest met de journalist’.

De club gaat zelfs nog een stapje verder. ‘De opeenvolging van onjuiste, kwaadsprekende verslaggeving ten aanzien van Beerschot en zijn voorzitter is werkelijk hallucinant. De club betreurt dit, maar zal zich blijven verzetten tegen pogingen om deze prachtige, traditierijke sportonderneming te gronde te richten.’

Financiële en sportieve malaise

Naast de financiële problemen is Beerschot na een desastreus seizoen veroordeeld tot het spelen van Play-off 3 tegen Cercle Brugge om het behoud in eerste klasse af te dwingen. De spanning op het Kiel is dus al wekenlang te snijden.

Vorige week werd Funso Ojo al uit de kern gezet wegens onprofessioneel gedrag. Volgens Het Nieuwsblad ondergingen De Decker, Ogunjimi, Raman en Losada hetzelfde lot, omdat ze het niet erg nauw zouden hebben genomen met hun persoonlijk trainingsschema dat ze tijdens enkele dagen vakantie meer naar huis kregen. Volgens de krant zou Vanoppen daarop gezegd hebben dat de dissidenten geen minuut meer het veld moesten opkomen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content