Beerschot krijgt twee maanden bescherming

© Belga

Beerschot heeft van de Antwerpse rechtbank van koophandel tot 31 mei bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen. De financieel geplaagde club reageert oplucht.

Beerschot heeft van de Antwerpse rechtbank van koophandel tot 31 mei bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen. De financieel geplaagde club reageert oplucht. Beerschot moet wel om de twee weken een gedetailleerd overzicht geven over haar financiële toestand aan de gedelegeerd rechter. Tijdens de beschermingsperiode mogen de schulden niet verder aangroeien en moeten de spelers ook betaald worden. Op 29 mei komt de zaak opnieuw voor de rechtbank ter evaluatie.

‘Wij danken de rechtbank voor deze gerechtelijke bescherming. Wij zullen in dit tijdskader al het mogelijke doen om de huidige situatie om te keren en om ook op langere termijn de continuïteit van de club te vrijwaren’, reageert Beerschot. ‘Wij danken iedereen voor de getoonde steun en zullen er alles aan doen om deze periode succesvol af te ronden.’

Play-off 3

Zaterdag trappen Beerschot en Cercle Brugge op het Kiel Play-off 3 af. Beide teams maken in maximum vijf onderlinge duels uit wie rechtstreeks degradeert en wie de eindronde met tweedeklassers speelt. Beerschot begint Play-off 3 met drie punten voorsprong en speelt ook driemaal thuis. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content