Beerschot: ‘De succesbeleving neemt stelselmatig toe’

© BELGA

Beerschot AC behaalde afgelopen weekend tegen Charleroi zijn eerste overwinning van het nieuwe seizoen. De eerste driepunter ook voor de nieuwe coach Adrie Koster.

Volgens assistent-trainer Wim De Corte wordt er op het Kiel gewoon anders gewerkt en getraind. “Er liggen duidelijk andere accenten, vooral dan in balbezit worden er echt specifieke zaken verlangd”, vertelt De Corte in Sport/Voetbalmagazine. “Hou het maar op meer driehoekjes uitvoeren, het goed ingedraaid staan en het verzorgen van een beter positiespel.”

“In de filosofie van Adrie Koster is de 4-3-3 het beste spelsysteem voor deze spelersgroep. Alleen wijst de realiteit uit dat, door de grote actieradius van Hernan Losada, de spelers zich in bepaalde ruimtes begeven en daar posities bezetten. Ze moeten daar heel creatief mee kunnen omgaan, zodat de tegenstanders worden gedwongen keuzes te maken.”

“De succesbeleving neemt stelselmatig toe. We creëren al meer kansen, maar killen nog te weinig voor doel als we twee of drie mogelijkheden krijgen. Aan dat proces werken we verder, we zitten met slechts flarden van tevredenheid.”

Zoals Jan Olde Riekerink

De trainingsaanpak van Koster doet Wim De Decker, die de 2-0-zege tegen Charleroi bestempelde als de beste wedstrijd van het seizoen, dan weer terugdenken aan zijn periode bij AA Gent onder Jan Olde Riekerink.

“Hij wil offensief bewegingsvoetbal brengen”, stelt de verdedigende middenvelder. “We moeten initiatief nemen en de bal constant opvragen. Daardoor kiezen we voor veel combinaties over de grond, van voet tot voet. We werken veel aan pass- en trapvormen, een goeie aanname van de bal en het zuiver inspelen of rondtikken. Dat is leuk voetballen, maar wel veel risicovoller. Ik loop veel meer en moet vaker corrigeren bij balverlies.”

Losada bloeit in dit systeem volledig open. “Hoe meer ik de bal kan raken, hoe beter ik me voel”, oppert de Argentijn. “Ik ben blij dat ik van de trainer de vrijheid krijg om tussen de lijnen te gaan spelen. Daar ligt mijn kracht, omdat we na het vertrek van Sherjill MacDonald minder snelheid en diepgang hebben.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content