Axel Witsel: ‘Het was Zenit of niets’

© Belga

De Rode Duivel werd ook geciteerd bij Real Madrid en enkele Engelse clubs.

Axel Witsel heeft voor het eerst als speler van Zenit Sint-Petersburg meegetraind met de Rode Duivels. De 23-jarige middenvelder verlaat Benfica en tekende bij de Russische club van collega-Rode Duivel Nicolas Lombaerts een vijfjarig contract.

“Het was een lange dag, maar op het einde heb ik wat ik wou”, vertelde Witsel na de training in Neerpede. “De voorzitter van Benfica heeft nog alles gedaan om me te houden en bood me een verbeterd contract aan. Maar ik wou voor mezelf een nieuw avontuur.”

Witsels naam circuleerde de voorbije zomer vaak in de geruchtenmolen en werd gelinkt aan Real Madrid en enkele Engelse clubs. De Gouden Schoen van 2008 zelf had echter zijn keuze al even gemaakt: “Het was Zenit of niets.” De Russische landskampioen was volgens Witsel de enige ploeg die concreet was. “De laatste keer bij de Duivels had ik er met Lombaerts over gesproken. Het is een club met ambitie, en de Russische competitie is zeker niet minder dan de Portugese.”

Met zijn nieuwe contract op zak, richt Witsel zich nu 100 procent op de komende twee WK-kwalificatieduels in Wales (7 september) en thuis tegen Kroatië (11 september). “Vier op zes zou niet slecht zijn, maar we gaan voor het maximum”. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content