Atlético Madrid: ontnuchtering na de euforie

© AFP

Als Atlético zich niet plaatst voor de poules van de Champions League volgend seizoen, worden Falcao, Adrián, Diego en … Courtois moeilijk houdbaar.

Terwijl spelers en fans nog aan het feesten zijn na de winst in de Europa League, laat het bestuur van Atlético Madrid een ander geluid horen. Als Atlético zich niet plaatst voor de poules van de Champions League volgend seizoen, worden Falcao, Adrián, Diego en … Courtois moeilijk houdbaar.

Atlético Madrid mag dan twee keer de Europa League gewonnen hebben op drie seizoenen, de club uit de Spaanse hoofdstad heeft een torenhoge schuld – 115 miljoen euro – bij de Spaanse fiscus. In het algemene crisisklimaat dat in Spanje heerst, richt de regering nu ook steeds meer het vizier op de voetbalclubs.

En van alle voetbalclubs in Spanje zit Atlético Madrid op dat vlak in de slechtste papieren. Onlangs nog werd een verdrag afgelopen met de Spaanse voetballiga dat de fiscus in staat stelt de druk op clubs op te voeren om hen te verplichten hun schulden terug te betalen.

Falcao & Diego

In die context was de reactie die Miguel Ángel Gil Marín, zoon van Jesús Gil y Gil en nog steeds de sterke man bij Atlético, woensdagavond net na de overwinning tegen Athletic Bilbao in El País liet optekenen, heel realistisch. “Als we de Champions League niet halen, zal het heel moeilijk worden om Falcao te houden. En het is ook duidelijk dat we dan Diego (die gehuurd wordt van VfL Wolfsburg, nvdr) geen vijf miljoen euro loon meer kunnen betalen.”

Adrián & Courtois In Marca werd donderdag eveneens gesuggereerd dat het voor Atlético ook niet eenvoudig zal zijn om Adrián en Thibaut Courtois langer aan de club te binden, als het de 15 tot 20 miljoen euro die de poules van de Champions League opleveren, volgend seizoen niet kan incasseren. Van Courtois wordt bovendien nog steeds geschreven in verschillende Spaanse media dat hij hoog op het verlanglijstje van Mourinho staat.

Champions League

Atlético Madrid heeft nog een waterkans om zich te kwalificeren voor de Champions League. Het moet zondag zijn uitwedstrijd op Villarreal winnen en ondertussen hopen dat Málaga, dat in de rangschikking twee punten voor staat op Atlético, thuis verliest van Sporting Gijón, een ploeg die al zeker is van degradatie. IJdele hoop, zo lijkt het… (SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content