‘AS Monaco wil zich versterken met Diego Simeone en Diego Costa’

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

AS Monaco wil tijdens de volgende transferperiode voluit gaan voor Diego Simeone en Diego Costa, respectievelijk de trainer en de topschutter van Atletico Madrid.

AS Monaco wil tijdens de volgende transferperiode voluit gaan voor Diego Simeone en Diego Costa, respectievelijk de trainer en de topschutter van Atletico Madrid. Dat schrijft het Franse vooraanstaande sportblad France Football.

De steenrijke eigenaar van AS Monaco, de Rus Dmitry Rybolovlev, wil zo snel mogelijk de Champions League winnen en ziet dat kennelijk niet zitten met de huidige trainer Claudio Ranieri. France Football zegt te weten dat er komende zomer een trainerswissel zit aan te komen en bovenaan het verlanglijstje staat Diego Simeone.

Palmares

De Argentijnse ex-international (43) doet het momenteel fantastisch met Atletico Madrid, de club van doelman Thibaut Courtois. Simeone won in 2012 de Europa League en de Europese Supercup met Atletico en heeft dit seizoen nog steeds uitzicht op de dubbel: de ‘colchoneros’ staan aan de leiding in de Primera Division en in de halve finales van de Champions League.

Vorige week raakte in de Franse pers bekend dat Monaco ook wel iets in Zinedine Zidane ziet als opvolger van Ranieri.

Opstapclausule

In de aanval wil Monaco zich volgens France Football versterken met Diego Costa, ook al van Atletico Madrid. De 25-jarige goalgetter heeft in zijn contract een opstapclausule van 38 miljoen euro.

Onder andere Manchester United, Arsenal en Chelsea azen eveneens op de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan, maar Monaco heeft volgens France Football als belangrijk voordeel dat het uitstekende contacten heeft met de makelaar van de speler, Jorge Mendes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content