Arjen Robben wil meer steun van Bayern München

© AFP

De Nederlander is het beu dat zijn club Franck Ribéry de hand boven het hoofd blijft houden.

Dat meldt het Nederlandse blad Voetbal International.

Bayern München wil na de 2-1 uit de heenmatch in Bernabéu zijn finaleplaats veiligstellen. De Duitsers rekenen daarvoor in de eerste plaats op klasseflitsen van kemphanen Arjen Robben en Franck Ribéry. Tijdens de rust van de heenwedstrijd tegen Real Madrid deelde de Fransman immers een harde tik uit in het gezicht van zijn Nederlandse ploegmaat.

De reden voor Ribéry’s handgemeen was een discussie die ontstond bij een vrijschop in de eerste helft. Robben oordeelde dat Toni Kroos de geschikte man was om te trappen, maar daar wilde Ribéry niet van weten. Toen de jonge Duitser het leer vervolgens in de muur trapte, reageerde de Franse international razend met het gekende resultaat.

Geen natuurlijke leider

Opmerkelijk in de hele zaak is Robbens stilzwijgen. De Nederlander wil zich louter focussen op het voetbal en weigert daarom met de in München zeer invloedrijke bladen Bild en TZ te praten. Dat zint de twee boulevardkranten niet waardoor Robben het mikpunt is van snijdende kritiek, zodra zijn spel minder is.

Meer dan ooit publiceren deze bladen dit seizoen tal van insideverhalen uit de Bayernkleedkamer. Daarin komt vooral naar buiten dat de benoemde leiders, Bastian Schweinsteiger en Philipp Lahm, niet de persoonlijkheid hebben om Ribéry aan te spreken op zijn gedrag.

Bayern München mist sinds het vertrek van aanvoerder Mark van Bommel een natuurlijke leider. De kapitein van Oranje wist namelijk hoe hij spelers als Ribéry moest benaderen: hard, recht voor de raap en in zijn eigen straattaal. Onder de Nederlander kwam het nooit zó ver dat spelers elkaar te lijf gingen.

Transfer

Na het incident van vorige week roken enkele geïnteresseerde buitenlandse clubs hun kans. Zo meldden onder meer Juventus en Tottenham zich bij Hans Robben, Arjens vader en zaakwaarnemer. Eind deze week heeft vader Robben een onderhoud met Bayernvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge over het contract van zijn zoon.

Robben junior had al langer twijfels over zijn toekomst in München. Die zijn na de klap van zijn ploeggenoot in het bijzijn van alle andere spelers en trainers alleen maar toegenomen. De kans dat Robben wil vertrekken bij Bayern is momenteel groter dan de kans dat hij ingaat op de aanbieding bij te tekenen.

Zodra de ploeg terug is uit Madrid wil Robben dat de Bayerntop hem openlijk steunt. Hij vindt dat de leiding méér moet doen dan alleen een boete (van vijftigduizend euro) geven aan Ribéry.

Bovendien heeft de Groninger alle troeven zelf in handen. Zijn contract loopt in de zomer van 2013 af en sinds januari probeert Bayern hem een nieuwe verbintenis tot medio 2015 te laten tekenen. Robben weet echter als geen ander dat Bayern het zich niet kan permitteren Ribéry te verkopen. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (AL/DG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content