Ariël Jacobs: ‘Er valt niets af te dingen op onze prestaties’

© IMAGEGLOBE
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Sport/Voetbalmagazine had een gesprek met Ariël Jacobs, trainer van FC Kopenhagen, fiere leider in de Deense competitie.

S/VM: U bent een tevreden trainer, neem ik aan?

Ariël Jacobs: “Ik ben altijd kritisch, maar er valt gewoon niks af te dingen op onze prestaties. De kwaliteit in onze laatste wedstrijden stemt me erg tevreden. Ik vreesde voor een terugval of arrogantie, maar dat is niet gebeurd.”

“In Odense slikken we twee doelpunten door evenveel monumentale blunders van onze doelman. Toch legde de ploeg zoveel honger aan de dag dat ze de situatie zelf heeft rechtgetrokken. Voor die mentaliteit heeft ze achteraf veel lof gekregen hier. Ook de week nadien tegen de voorlaatste speelden we bijzonder scherp.”

S/VM: Wat kan er nog mislopen? Niets toch, met veertien punten voorsprong?

“En ze zijn niet gestolen. Zowel de kwaliteit van het spel als de cijfers rechtvaardigt die voorsprong. Maar om deze groep scherp te houden, dat is een ander paar mouwen. Vorig seizoen rond Kerstmis stond ze ook zes punten voor. Daarna ging het fenomenaal bergaf en grepen ze nog naast de titel. Voor een stuk uit gemakzucht. Dat heb ik nu willen tegengaan. Die ene wedstrijd die we verloren, verloren we op mentaliteit. Een goeie zaak, want dat heeft de groep toen wakker geschud.”

S/VM: Uw technisch directeur zou al hebben verklaard in de Deense media dat hij uw contract wil verlengen.

“Daar was ik niet gelukkig mee. Ik ben op hem afgestapt omdat ik vind dat we dat moeten tegenhouden. Wie het ook heeft gelanceerd, ik vind het misplaatst. Ik ben nu acht maanden bezig. Dat is precies een derde van mijn contract van twee jaar. Waarom dan al over een verlenging praten?”

S/VM: Wat valt u het meest mee in Denemarken?

“De eenvoud van de mensen. Geen tierlantijntjes, de dingen simpel houden, terug naar de essentie. No nonsense, zeg maar. Zowel in het dagelijkse leven als in de omgang met de spelers ervaar ik dat. Hier is nog nooit één speler één minuut te laat gekomen. En zwijg me van de files: die zijn hier ook.”

“”Maar als de training begint om half elf, zit negentig procent al om kwart over negen in de kleedkamer. Zelfs op een vrije dag komt de helft van de selectie naar het trainingscentrum. Dat heb ik nooit meegemaakt in België.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content