Antwerp boekt recordverkoop abonnementen

© BELGA

Antwerp – Aalst lokte 11.500 toeschouwers, dat is meer dan in zes van de acht eersteklassewedstrijden. Ook de abonnementsverkoop beleeft ongekende hoogtes.

Alleen Standard en AA Gent, voor het eerst in de Ghelamco Arena, deden het voorbije weekend beter inzake toeschouwersaantal. Sinds Antwerp uit de hoogste afdeling verdween, lokte het nooit zo veel belangstellenden. Vorig jaar daagden er 8500 supporters op voor de match tegen Aalst en 9000 tegen STVV.

“We hebben 3600 abonnementen verkocht. Ook dat is een record in de geschiedenis van de club”, vertelt Antwerpvoorzitter Jan Michel aan Sport/Voetbalmagazine. “Vorig seizoen waren dat er 2300. Antwerp moet het hebben van de losse verkoop – zelfs in het jaar na Wembley hadden we slechts 1400 seizoenkaarten verkocht. Nu onze opponent verdwenen is, ligt de toekomst van het Antwerps voetbal in Deurne Noord.”

Daar is Marc Bartholomeeusen, ondervoorzitter van Beerschot-Wilrijk, het niet mee eens. “Vrijdag verwelkomden we onze 4000e abonnee. Ook de verkoop van businessseats en loges loopt als een trein.”

De afspraak was dat de eerste drie competitiewedstrijden op het Kiel worden afgewerkt, waarna er een evaluatie volgt. Bartholomeeusen snapt die redenering wel, “al kan ik me niet langer voorstellen dat we met zo’n aanhang niet in het Olympisch Stadion mogen spelen.” (EM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content