Anthuenis: ‘Ik verwacht dat Gent Coulibaly zal houden’

© IMAGEGLOBE

Aimé Anthuenis neemt het in Sport/Voetbalmagazine op voor Gentspits Elimane Coulibaly.

Aimé Anthuenis: “Onderschat bij Gent de rol van Coulibaly niet! Hij is dit seizoen wel eens verguisd geweest, maar ik denk niet dat ze dat nu nog doen. Zijn nadeel is dat hij op de moeilijkste positie van het elftal speelt. Als het iets minder gaat, zijn dat de eersten die op hun kop krijgen. Een tweede nadeel is dat als hij niet honderd procent in vorm is, hij door zijn postuur, zijn lengte en zijn kracht soms een beetje onhandig oogt. Maar dat hadden Jan Koller en Souleymane Oulare ook.”

“Bij Gent zullen ze nog wel eens diep nadenken alvorens ze hem laten vertrekken”, gaat Anthuenis verder. “Ik verwacht dat ze hem uiteindelijk zoals Bernd Thijs een contract van twee à drie jaar zullen geven. Je mag niet vergeten: dat soort spits is moeilijk te vinden en hij is nuttig als targetman maar scoort ook!

“Dat hij niet altijd meedoet, geldt ook voor anderen. De meeste ploegen beschikken over vijf of zes spitsen van wie er naargelang het systeem en de animatie maar twee of drie spelen; en als je mag starten moet het er meteen vlak op zijn. Een diepe spits is bijna zoals een doelman: er kan er maar een van in de elf staan.

“Bovendien waren alle donkere jongens met wie ik werkte heel gevoelig voor … zich goed voelen, voor modaliteiten op training, voor zich gerespecteerd en gewaardeerd voelen. Het is geen kwestie van praten, zij voelen dat aan met hun ellebogen; en het kan een tijd duren alvorens die omstandigheden gecreëerd zijn. Het is opvallend dat Sollied de laatste tijd bijna altijd voor hem kiest. Dat Gent met een goeie diepe spits kampioen zou zijn, is praat, vind ik. Scoren ze dan zo weinig? Ze beschikken over veel snelle spelers met een actie, maar in het genre Koller vind ik Coulibaly van een heel hoog niveau. Bekijk maar eens zijn statistieken: aantal speelminuten versus aantal doelpunten en aantal assists. Je zou wel eens kunnen schrikken.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content