Anelka slechts vijfde keuze bij Juventus

© IMAGEGLOBE
Thomas Bricmont

Juventus staat voor een schier onmogelijke opdracht wanneer het tegen Bayern München een 2-0 moet goedmaken. Op ex-topspits Nicolas Anelka rekent het daarvoor ook niet echt.

Juventus staat voor een schier onmogelijke opdracht wanneer het in de Champions League tegen Bayern München een 2-0 moet goedmaken. Op ex-topspits Nicolas Anelka rekent het daarvoor ook niet echt.

“Ik dacht dat het om een 1 aprilgrap ging toen hij tekende”, getuigde voormalig spelmaker Zbigniew Boniek onlangs nog in het weekblad France Football. “Voor mij stopte Nicolas Anelka twee jaar geleden al met voetbal.”

Het cynisme bij de Poolse bondsvoorzitter ging nog even verder: “Maar aangezien hij heel intelligent en fysiek sterk blijkt, zal hij altijd een club vinden. Anelka slaagt er telkens in iets te vinden wat hij wil. Het blijft ongelofelijk hoe hij zijn loopbaan beheert en nog veel geld verdient zonder eigenlijk nog voetballer te zijn.”

Boniek is overigens niet de enige die zich luidop vragen stelt bij de aanwezigheid van de gewezen Franse international bij Juventus. Recent onderzoek in de Gazzetta dello Sport leert dat 76 procent van de ondervraagden oordeelde dat de club uit Turijn de diensten van de 34-jarige spits niet nodig heeft.

Op 26 januari werd Anelka gecontracteerd door Juve om de langdurig geblesseerde Nicklas Bendtner (25, sinds december buiten strijd met een adductorenletsel) te vervangen. Maar het is ondertussen duidelijk dat de ex-speler van het Chinese Sjanghai Shenhua in de pikorde van coach Antonio Conte slechts op de vijfde plaats komt, na Mirko Vucinic, Sebastian Giovinco, Alessandro Matri en Fabio Quagliarella.

Ondertussen evenaarde Anelka wel een CL-record van Zlatan Ibrahimovic. Door zijn korte invalbeurt (vier minuten) tegen Celtic speelde de Franse aanvaller met zes verschillende clubs (PSG, Arsenal, Real, Fenerbahçe, Chelsea en Juventus) in het belangrijkste Europese clubtoernooi. In tegenstelling tot de Zweed won hij het kampioenenbal al eens, in 2000 met de Koninklijke uit Madrid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content