Andre Villas-Boas tekent bij Chelsea

© EPA

Wat al enkele dagen in de lucht hing, is nu ook officieel: de 33-jarige Portugees Andre Villas-Boas verlaat FC Porto en wordt de nieuwe manager van Chelsea.

Wat al enkele dagen in de lucht hing, is nu ook officieel: de 33-jarige Portugees Andre Villas-Boas verlaat FC Porto en wordt de nieuwe manager van Chelsea. Villas-Boas tekende een contract voor drie seizoenen bij de Engelse vicekampioen en neemt zijn nieuwe functie meteen op, zo meldt Chelsea op zijn website.

“Hij is een van de meest getalenteerde jonge managers in het huidige voetbal,” luidt het. “Hij heeft al veel bereikt in relatief korte tijd. Zijn ambitie, gedrevenheid en vastberadenheid komt overeen met die van Chelsea. Wij zijn ervan overtuigd dat Villas-Boas het team naar grotere successen in de binnenlandse en Europese competities zal leiden.”

Afkoopsom
Met FC Porto won Villas-Boas afgelopen seizoen de Portugese landstitel en beker en de Europa League. Dinsdag verbrak hij zijn contract bij de club. Hij was zelf bereid om de afkoopsom van 15 miljoen euro op te hoesten.

Villas-Boas, die vlot Engels spreekt en eerder scout was voor José Mourinho bij Chelsea en Inter Milaan, volgt bij de Londense club de ontslagen Italiaan Carlo Ancelotti op. Leuk detail: Villas-Boas heeft dezelfde leeftijd als Chelsea-spelers Frank Lampard en Didier Drogba. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content