André Villas-Boas coacht niet langer de Spurs

© AFP

De Portugees André Villas-Boas is niet langer coach van Premier League-club Tottenham Hotspur, de club van de Rode Duivels Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Nacer Chadli.

De Portugees André Villas-Boas is niet langer coach van Premier League-club Tottenham Hotspur, de club van de Rode Duivels Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Nacer Chadli. Na onderling overleg werd er beslist zijn contract te ontbinden. Dat maakte Tottenham Hotspur bekend. De Portugees moet vertrekken wegens de tegenvallende resultaten tot nu toe in de Premier League. Tottenham zag in het tussenseizoen de Welshe international Gareth Bale voor een recordbedrag naar Real Madrid vertrekken. Maar het bestuur investeerde fors en trok met onder meer Chadli, Roberto Soldado en Erik Lamela voor een fortuin aan nieuwe spelers aan. Er werden dus resultaten verwacht en dat leek in het seizoensbegin ook te lukken. Maar de laatste weken sputtert de Londense motor in de Premier League.

Na de zware 0-5 nederlaag van afgelopen weekend tegen Liverpool zijn de Spurs met 27 punten naar de zevende plaats gezakt. In de Europa League plaatsten ze zich met een achttien op achttien wel voor de zestiende finales.

De 36-jarige Villas-Boas was sinds de zomer van 2012 op White Hart Lane aan de slag. Hij volgde er Harry Redknapp op en ondertekende er een contract voor drie jaar. In zijn eerste seizoen bij de Spurs loodste hij de club naar de vijfde plaats in de competitie, waardoor ze maar net naast een ticket voor de Champions League grepen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content