Anderlecht wéét: Van den Brom traint te slap

© AFP

De Anderlechtdirectie kent de oorzaak voor het slechte voetbal van de landskampioen: de ploeg is conditioneel niet in orde. John van den Brom traint te weinig en te slap.

Het slechte voetbal, de tegenvallende resultaten en de zware blessures waarmee Anderlecht kampt, komen niet uit de lucht vallen. De ploeg van John van den Brom mist scherpte en frisheid.

Hoewel Herman Van Holsbeeck zijn trainer voorlopig alleen maar bijtreedt in diens kritiek op de spelers, weet de algemeen manager beter. Van den Brom is geen harde werker, en de ploeg is daarvan het slachtoffer. Van Holsbeeck sprak zijn coach hier al op aan.

Het gebrek aan scherpte en fitheid is al zichtbaar sinds januari van vorig seizoen. Niet toevallig ook het moment waarop physical coach Mario Innaurato werd ontslagen. Innaurato had als eerste gewaarschuwd voor een conditionele terugval. Met een coach die het liever leuk houdt dan dat hij hard werkt, zag hij de bui al vroeg hangen. Daarop werd hij door Van den Brom geliquideerd.

Van kwaad naar erger

Sindsdien gaat het van kwaad naar erger. Zowel collectief als individueel blijven de spelers erop achteruit gaan. Ze lopen nog wel, maar het versnellen is weg. Flitsen doet niemand meer. Ook de jonge talenten niet, waar Anderlecht dit seizoen zwaar op heeft ingezet.

Insiders sluiten niet uit dat de zware knieblessure van Matías Suárez mede het gevolg is van een gebrek aan basisconditie. Het is een wet in de sport dat wie niet fit is, vatbaarder is voor blessures. Of Suarez zich in België zal laten opereren, is nog niet duidelijk. Bij zijn vorige knieblessure weigerde hij dat. De Argentijn heeft geen vertrouwen meer in de Anderlechtdokters.

Revalidatiekine van Club Brugge

Ook Ronald Vargas, Guillermo Molins (inmiddels van de hand gedaan) en Gohi Bi Cyriac keerden na gelijkaardig zware knieblessures nog niet op niveau terug. Zij werden allen geopereerd door dezelfde dokter bij wie Suarez weigert onder het mes te gaan.

Ook bij de revalidatieaanpak op Anderlecht worden steeds meer vragen gesteld. Veelzeggend is dat ook Vargas zijn heil buiten de club zocht. Hij revalideert bij de revalidatiekine van Club Brugge. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content