Anderlecht: ‘We hebben de titel niet gestolen’

© Belga

Anderlecht-trainer Ariël Jacobs hoopte op een mooiere afsluiter maar volgens voorzitter Roger Vanden Stock heeft Anderlecht de titel zeker niet gestolen.

Roger Vanden Stock: We hebben de titel zeker niet gestolen
Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock was na het behalen van de 31e landstitel in de clubgeschiedenis uiteraard een tevreden man. Voor Vanden Stock was het al de zevende titel sinds hij in 1996 het roer van zijn vader overnam.

“We zijn met zeven punten voorsprong op twee speeldagen voor het einde al zeker kampioen en hebben deze titel zeker niet gestolen. Deze keer was een strafschop beslissend in ons voordeel, maar ik herinner me nog een strafschopfase waardoor we de titel verloren (Vanden Stock verwijst naar de penaltymisser van Bryan Ruiz in 2009, red). Hoe je het ook draait en keert, een titel blijft een titel en dat is toch het belangrijkste”, aldus de Anderlecht-voorzitter.

Anderlecht had duidelijk last van kampioenenstress en leek lange tijd het titelfeest te moeten uitstellen na het openingsdoelpunt van Lestienne. “Onder druk presteren is altijd het moeilijkste. Vandaag resulteerde dat in krampachtig voetbal. Club was voor een punt afgezakt en leek lang op weg om er drie te pakken. We hebben niet ons beste voetbal gespeeld, maar deze keer is het resultaat het belangrijkste.”

Wat de Champions League-deelname betreft moet Paars-wit het resultaat van de finale nog bang afwachten. Enkel als Bayern het in eigen huis haalt van Chelsea, mag de Belgische landskampioen rechtstreeks naar de groepsfase. “We supporteren in ieder geval voor Bayern. In hun eigen stadion moeten ze het kunnen afmaken. Maar Chelsea is de laatste weken toch goed op dreef, waardoor het spannend kan worden”, besloot Vanden Stock.

Ariël Jacobs: Ik hoopte op een mooiere afsluiter
Ariël Jacobs pakte met Anderlecht al zijn tweede titel in amper drie jaar. De Anderlecht-coach zag een zwakke wedstrijd en had gehoopt op een mooiere afsluiter van het seizoen. Over zijn eigen toekomst bleef hij nog vaag.

“Ze zeggen al lang dat de play-offs spannend zijn en dat hebben we nog maar eens getoond. Het was wel een bizarre en slechte wedstrijd met krampachtig voetbal. Ik was verbaasd dat het openingsdoelpunt viel en daarna was het tot de slotminuut hopen op de gelijkmaker. We hebben eerder al getoond dat we onder druk het hoofd koel kunnen houden. Uiteindelijk pakken we de titel na een strafschop en een slechte wedstrijd, ik had gehoopt op een mooiere afsluiter van het seizoen”, verduidelijkte Jacobs na de wedstrijd.

Ondanks die tweede landstitel als hoofdcoach bij Paars-wit, blijft de toekomst van de 58-jarige Jacobs onduidelijk. “In de loop van de volgende dagen zal er daaromtrent meer duidelijkheid komen, dat is het beste voor zowel club als trainer. Maar eerst moeten we dit alles even laten bezinken, want dergelijke beslissingen mag je enkel zonder emotie nemen.”

Rudi Verkempinck: bijzonder teleurgesteld
Club Brugge-hulpcoach Rudi Verkempinck was bijzonder teleurgesteld na afloop van de topper op bezoek bij Anderlecht. Diep in blessuretijd moest Club immers nog de gelijkmaker toestaan en zag zo de rivalen uit Anderlecht hun 31e titel in de clubgeschiedenis veroveren.

“Dit is heel pijnlijk, we worden geklopt op de finishlijn. De spelers zijn enorm ontgoocheld en gefrustreerd met de manier waarop het gebeurd is. Er heerst echt een gevoel van onrecht in de kleedkamer. Ikzelf begrijp ook niet waarom er na die fase een strafschop gefloten werd”, aldus Verkempinck.

In de stand staat Blauw-zwart met nog twee wedstrijden voor de boeg met 42 punten op de tweede plaats. Racing Genk volgt voorlopig op vier punten op plaats drie. De Limburgers hebben wel een wedstrijd minder op de teller en gaan nog op bezoek bij
Standard.

“We moeten nu heel snel onze weerbaarheid tonen. Het is toch belangrijk dat we hier vandaag nog een punt pakken. Genk kan ons daardoor deze speeldag niet meer bijbenen.” (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content