Anderlecht vermijdt zware opponent in play-offs Champions League

© Belga

Paars-wit zit bij loting in Nyon in zogenaamd kampioenenspoor.

In het Zwitserse Nyon wordt vrijdagmiddag om 12 uur geloot voor de play-offs van de Champions League. Landskampioen Anderlecht, dat in de derde voorronde Ekranas uit Litouwen uitschakelde (5-0 en 0-6) ontloopt als reekshoofd de lastige tegenstanders.

De mogelijke opponenten van paars-wit zijn het Roemeense Cluj, het Zweedse Helsingborgs, het Sloveense NK Maribor, het Cypriotische AEL Limassol en het Israëlische Hapoel Kiryat Shmona.

De gevaarlijkste van die vijf teams zijn allicht Cluj en AEL Limassol. De Roemenen schakelden in de derde voorronde Slovan Liberec uit Tsjechië uit (thuis 1-0, uit 1-2) en haalde in het seizoen 2010/2011 al eens de groepsfase van de Champions League. De Cyprioten maakten komaf met Partizan Belgrado (thuis 1-0, uit 0-1), dat in 2010 Anderlecht de toegang tot de poulefase van het kampioenbal ontzegde.

De heenwedstrijden in de CL-play-offs worden op 21 en 22 augustus afgewerkt, de terugwedstrijden een week later (28 en 29 augustus). Club Brugge werd in de derde voorronde uitgeschakeld door FC Kopenhagen en valt terug naar de Europa League. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content