Anderlecht komt in blessuretijd langszij bij Lokeren: 1-1

© BELGA

De inhaalwedstrijd van de 16e speeldag tussen Lokeren en Anderlecht kende een wisselend verloop en een spectaculair slot. Serhiy Bolbat bracht de thuisploeg in de 77e minuut op voorsprong. Guillaume Gillet sleepte in de blessuretijd (90.+2) een punt uit de brand voor paars-wit.

Op Daknam vuurde Patosi al na enkele minuten een waarschuwingsschot af, maar die belandde naast de kooi van Anderlechtdoelman Proto. Aan de overkant ging Suarez zijn kans, de poging werd door Odoi van de lijn gekeerd. Op het kwartier mochten de Lokeren-supporters bijna juichen. Coelho kwam alleen voor doel, maar de paal stond in de weg voor de 1-0. Anderlecht plaatste daar een afgeweken schot van Defour tegenover, waardoor doelman Verhulst bijna nog verrast werd. Diezelfde Verhulst werd daarna aan het werk gezet door Okaka. Coelho en Ezekiel kregen nog een kans, maar bij de rust was er niet gescoord.

Transfer

De ploeg van Georges Leekens was ook na de pauze niet onder de indruk van Anderlecht, dat zondag met 1-4 won bij Club Brugge. Proto moest uit zijn doel komen om een aanstormende Bolbat af te stoppen. Een minuut later kreeg een glijdende Okaka de 0-1 op een presenteerblaadje van Praet, maar de Italiaan duwde de bal tegen de paal. Dat brak paars-wit zuur op, want na een uitstekende doorsteekpass van Coelho wipte Bolbat in de 77e minuut het leer over Proto: 1-0. Anderlecht reageerde met een uithaal van de ingevallen Lukebakio. Na de save van Verhulst redde Ingason de meubelen.

In de slotminuten probeerde het team van Besnik Hasi nog iets te forceren. Uitgerekend Gillet, die voor de wedstrijd bevestigde dicht bij een transfer naar Nantes te staan, kopte in de extra tijd een voorzet van Praet in doel.

In de stand staat Anderlecht na 20 speeldagen met 38 punten op een met KV Oostende gedeelde tweede plaats, op 5 punten van leider AA Gent. Lokeren, al zeven competitiematchen op rij ongeslagen, is met 24 punten terug te vinden op de 12e plaats.

Lokeren – Anderlecht stond oorspronkelijk op 21 november op het programma, maar werd toen uitgesteld wegens het verhoogde terreurdreigingsniveau.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content