Anderlecht herschikt technische staf

© BELGA

Met de aanstelling van John van den Brom zag Anderlecht af van zijn plan om de technische staf van de A-kern af te slanken.

Van den Brom drukte de wens uit om met twee assistenten te blijven werken. Dat worden Besnik Hasi en Geert Emmerechts, voor wie Anderlecht aanvankelijk een pendelrol in gedachten had.

Emmerechts zou vaker bij de A-kern worden betrokken, maar hoofdcoach blijven van de beloften. In die optiek werd Daniel Renders niet vervangen en bleef Hasi over als enige adjunct.

Van den Brom zag het graag anders. De 44-jarige Emmerechts wordt nu zijn tweede voltijdse assistent, en dus moet Anderlecht op zoek naar een nieuwe beloftecoach. Vermoedelijk schuift René Peeters door en krijgt die een nieuwe assistent naast zich.

Ook voor de U16 kijkt Anderlecht uit naar een vervanger voor de tot teammanager van de A-ploeg gepromoveerde Gunter Van Handenhoven. Van José Garcia wordt afscheid genomen. De 33-jarige Van Handenhoven stopt met zijn tv-werk voor Sporting Telenet.

De vervanging van keepertrainer Filip De Wilde verloopt minder vlot. Anderlecht was lang in contact met Guy Martens, die meer dan geïnteresseerd was, maar uiteindelijk besloot om bij RC Genk te blijven.

De landskampioen sprak nadien met Geert De Vlieger, maar die vond een terugkeer naar het veld te vroeg, twee jaar na zijn keuze voor een analistenbaan op televisie.

Voor Daniel Renders wordt een nieuwe functie gecreëerd: hij heeft een voorstel op zak om de in binnen- en buitenland uitgeleende spelers van nabij op te volgen. Renders houdt zijn antwoord in beraad. Hij zou nog te gehecht zijn aan het veldwerk en twijfelt.

Kiezen voor een vernieuwer

Van den Brom ondertekende een contract van drie seizoenen in Brussel. Herman Van Holsbeeck, die de nieuwe trainer leerde kennen in 2010 tijdens de onderhandelingen over de verhuur van Dmitri Boelykin aan ADO Den Haag, had het over “een project van lange termijn”.

Roger Vanden Stock zei: “We gaan onze supporters leren dat ze geduld moeten hebben. We hebben goede afspraken gemaakt: de reguliere competitie wordt minder belangrijk dan de play-offs.”

Anderlecht rekent op meer speelkansen voor Dennis Praet en Jordan Lukaku onder Van den Brom. Van Holsbeeck: “Men zegt al jaren dat wij goede jeugd hebben. Deze trainer weet wat het is om met jeugd te werken. Daarom ook zijn we gegaan voor een Nederlander. Een vernieuwer. Iemand die staat voor attractief voetbal.”

Mannen als Claude Puel en Paul Le Guen waren nooit een ernstig kandidaat, aldus Vanden Stock: “Een trainer met ervaring heeft zijn ideeën en die kunnen tegenstrijdig zijn met wat de club wil doen. Anderlecht gaat van de doorstroming een prioriteit maken. Dat lukt niet altijd als je een trainer met een verleden aanneemt.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content