Anderlecht en trainer Ariel Jacobs gaan uit elkaar

© Belga

Vertrek van 58-jarige Diegemnaar bij nieuwe landskampioen is geen verrassing.

Ariël Jacobs gaat “in het belang van de club” niet verder als coach van Anderlecht, zo bevestigde hij na de laatste competitiewedstrijd van paars-wit tegen Standard (3-0) op een persconferentie.

“Met het verstand, niet met het hart”

Jacobs besliste zijn op 30 juni aflopende contract niet te verlengen. Het bestuur van de Brusselaars, die vorig weekend hun 31e landstitel vierden, wilde Jacobs graag behouden.

“Als een trainer geflankeerd wordt door de voorzitter en de manager is dat nooit een goed teken”, ging Jacobs nog met een grappige opmerking van start. “Deze beslissing is genomen met het verstand en niet met het hart. In het belang van de club vonden we het immers het beste om de samenwerking stop te zetten. Bovendien was na afloop van het seizoen het ideale moment aangebroken om duidelijkheid te scheppen. We hebben alle positieve en negatieve zaken uit de voorbije 4,5 seizoenen op een rijtje gezet en daaruit bleek dat het beter was om onze wegen te laten scheiden. Nu was de verstandhouding nog optimaal, maar iedereen weet dat hoe langer een samenwerking loopt, des te meer er kans bestaat op barsten”.

“Keerpunt voor club”

Voorzitter Roger Vanden Stock reageerde emotioneel. “Dit is een keerpunt voor de club”, verduidelijkte de preses. “Jacobs heeft deze beslissing genomen in het belang van de club. Dat is een kwaliteit die niet velen bezitten, maar hij heeft dat altijd gedaan tijdens zijn 4,5 jaar durende verblijf hier. Ik heb nog nooit eerder met zo’n trainer mogen werken. Dat is ook de reden waarom hij hier zolang gebleven is. Het is met spijt in het hart dat we vandaag afscheid moeten nemen”.

“De druk van buitenaf heeft het onmogelijk gemaakt om zijn carrière bij Anderlecht voort te zetten. In een andere situatie had hij hier nog lang kunnen doorgaan, maar het leven is nu eenmaal zoals het is. Ik bedank Ariël voor alles wat hij hier gedaan heeft”.

“We hebben lang rond de tafel gezeten, maar kwamen uiteindelijk tot de constatatie dat het beter was om te stoppen”, ging algemeen manager Herman Van Holsbeeck verder. “Ik bedank Ariël voor de schitterende manier waarop we de afgelopen 4,5 seizoenen hebben samengewerkt. We moeten nu overstappen op plan-B en gaan dus werk maken van de opvolging. Een nieuwe trainer is er voorlopig nog niet.”

Twee titels

Wat zijn eigen toekomst betreft tast Jacobs nog in het duister. “Alles mag, niets moet”, klonk het mysterieus. “Een sabbatjaar heb ik niet nodig”.

Jacobs bleef in totaal vier seizoenen en een half hoofdcoach in het Vanden Stock stadion. Hij won twee titels, één Beker van België en de Supercup met Anderlecht. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content