Anderlecht bereikt akkoord met René Weiler

© EPA

RSC Anderlecht heeft vandaag een akkoord bereikt met de 42 jarige Zwitser René Weiler. Op dit ogenblik onderhandelt paars wit met zijn huidige club FC Nüremberg om de overgang af te ronden

In het dagblad Nürnberger Zeitung laat sportief directeur Andreas Bornemann optekenen dat René Weiler zijn club op de hoogte heeft gebracht van de toenadering door Anderlecht.

Een officiële aanbod heeft Nürnberg naar verluidt nog niet ontvangen. Als Anderlecht de 42-jarige Zwitser wil losweken bij Nürnberg, moeten de Brusselaars hoe dan ook met centen over de brug komen aangezien Weiler nog een contract voor een seizoen heeft. Maar ondertussen zou dat obstakel ook uit de weg zijn geruimd.

Vechtlust

Woensdag meldde het Duitse sportmagazine Kicker alvast dat Weiler het bod van Anderlecht heeft aanvaard. Volgens Kicker heeft de Zwitser maandag een aanbod van Anderlecht gekregen, vroeg hij wat bedenktijd, besloot hij woensdag te accepteren.

Omwille van zijn enorme vechtlust voor de dug-out wordt hij in Duitsland vaak met Liverpool-coach Jürgen Klopp vergeleken. Ook zijn tactisch inzicht en zijn werk met jonge talenten wordt geroemd.

Roberto Martinez

Anderlecht was sinds eind mei na het ontslag van Besnik Hasi naar een nieuwe trainer op zoek. Eerder bedankten al de Fransman Claude Puel en de Deen Morten Olsen voor de job. De jongste dagen circuleerden er drie namen. Naast die van Weiler, waren dat die van de Noor Ole Gunnar Solskjaer en de Fransman Paul Le Guen.

Volgens verschillende media had Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck echter ook een gesprek met Roberto Martinez, de voorbije drie seizoenen coach van het Engelse Everton. La Dernière Heure schreef dat hij 24 uur bedenktijd heeft gevraagd, maar ook dat de Spanjaard wellicht te duur is. (Belga/RR/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content