Anderlecht aanvaardt Europese schorsing Milan Jovanovic

© Belga

Anderlecht kan op de openingsspeeldag van de Champions League, op 18 september bij AC Milan, geen beroep doen op Milan Jovanovic.

Anderlecht gaat immers niet in beroep tegen de wedstrijd schorsing die de disciplinaire commissie van de UEFA de Servische aanvaller oplegde naar aanleiding van de ongeregeldheden na de partij tussen Anderlecht en AEL Limassol eind vorige maand.

Opstootje in catacombenNa de terugwedstrijd in de play-offs van de Champions League van 28 augustus, waarin de Brusselaars de poort van het kampioenenbal openbeukten, kwam het in de catacomben van het Constant Vanden Stock-stadion tot een opstootje met enkele Cypriotische spelers. Ze gooiden een drankblikje tegen het hoofd van ex-teammanager Pierre Leroy en wilden ook de paars-witte kleedkamer binnenvallen.

De Poolse scheidsrechter Marcin Borski duidde echter Jovanovic aan als aanstoker, omdat hij met een leeg flesje gooide. ‘Jova’ was na zijn twee gele kaarten in de heenmatch geschorst voor de terugwedstrijd, maar vierde in de spelerstunnel wel de kwalificatie met zijn teamgenoten.

‘Jova’ ontkent

Jovanovic ontkende naderhand de feiten en beweerde dat hij het flesje op zijn borst kreeg geworpen en het enkel had teruggegooid.

De Servische spits noemde de schorsing ‘onaanvaardbaar’ maar vertelde er wel bij de beslissing van de club om al dan niet in beroep te gaan te zullen respecteren. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content