Adnan Januzaj: ‘Mijn toekomst ligt hier’

© BelgaImage

Adnan Januzaj mag zich Rode Duivel noemen. De ‘youngster’ van Manchester United was een van de zestien Duivels op de eerste training in Genk en wil zich snel in de groep integreren.

“De eerste training verliep goed. Dit is een sterke selectie met enkele topspelers en een uitstekende coach”, stelde de 19-jarige Januzaj. “Eerder had ik al wel contact met onder andere Lukaku, Kompany en United-ploegmaat “Felli” (Marouane Fellaini), maar ik wil me hier snel integreren.”

Januzaj had de nationale ploegen voor het uitkiezen, maar opteerde voor België. “Ik koos voor de Rode Duivels omdat ik hier geboren ben en hier gestudeerd heb, mijn toekomst ligt hier. Het klopt dat mijn keuze wat op zich heeft laten wachten, maar eerst wilde ik me focussen op Manchester United. Dat hier in de aanval en op de flanken al veel sterke spelers rondlopen, deert me niet. Overal is er concurrentie, zo word je alleen maar sterker. Ik ben polyvalent, maar speel het liefst achter de aanvaller.”

Januzaj kijkt overigens uit naar de samenwerking met de Nederlander Louis Van Gaal, die aangesteld werd als nieuwe United-coach. “Hij is een uitstekende trainer, die al veel prijzen gepakt heeft. Volgens mij gaat United een mooie toekomst tegemoet”, stelde de ex-speler van Anderlecht. Ook het aanblijven van Ryan Giggs, die assistent wordt van Van Gaal, juichte Januzaj toe. “Giggsy is erg belangrijk voor ons. Hij krijgt veel respect en helpt me ook voortdurend.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content