Abou Jahjah: ‘Zo blij als een kind toen ik Pfaff ontmoette’

© Belga

Naast activist is Dyab Abou Jahjah ook voetballiefhebber pur sang. Fan van Bayern München en Jean-Marie Pfaff.

Abou Jahjah vertelt in Sport/Voetbalmagazine met enthousiasme over zijn ontluikende liefde voor het voetbalspelletje: “Toen ik in de jaren 80 nog in Libanon woonde, dacht ik dat Malinois de beste ploeg van Europa was. Ik kende ook Anderlecht, omdat het in die tijd een van de zwarte beesten was van Bayern München. Bayern is mijn ploeg en mijn Belgische lievelingsspeler is dan ook Jean-Marie Pfaff. Ik herinner me een match in Bernabéu, waar Real Madrid tien keer sterker was. Dankzij Pfaff werden de Spanjaarden echter uitgeschakeld.”

“Ik ontmoette hem onlangs in de studio van ATV en was zo blij als een kind. De beste Belgische voetballer die ik ooit aan het werk zag, is Luc Nilis. Ik heb nooit begrepen dat hij niet bij Real Madrid heeft gespeeld.”

Wilmots weg

Abou Jahjah heeft ook zijn maatschappelijke bedenkingen. “De verandering van de Belgische voetbalcultuur verloopt in analogie met de maatschappij. De diversifiëring bij de Rode Duivels heeft een meer technisch, aanvallende ploeg voor gevolg gehad.”

“Een Nederlandse vriend van mij werkt voor het grootste makelaarsbedrijf in Europa. Hij is van oordeel dat hier veel meer talent rondloopt dan in Nederland en dat België met een andere bondscoach veel verder zou geraken. Op het WK was de ploeg te bang en had te veel respect voor de tegenstander. Jammer, want als deze ploeg nog één stap vooruitzet, is in 2018 alles mogelijk.” (François Colin)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content