AA Gent stelt nieuwe logo voor

AA Gent wil een frisse wind door de club laten waaien, met niet enkel een nieuw stadion, maar ook een (ver)nieuw(d) logo.

Wat zijn de nieuwigheden? Het zo kenmerkende indianenhoofd kreeg een opfrisbeurt en kijkt voortaan naar rechts in plaats van links. Symbolisch, want naar rechts kijken betekent naar de toekomst kijken en niet langer naar het verleden.

Ook zal voortaan het stamnummer 7 onderaan het indianenhoofd prijken. “Supporters vroegen om ‘La Gantoise’, ‘ARAG, ‘Nie Neute, Nie Pleuje’, het jaar van oprichting (1900) of het stamnummer in het logo op te nemen. We kozen uiteindelijk voor het laatste. We zijn immers terecht fier op het feit dat we een van de oudste, meest traditierijke clubs van het land zijn. Op die manier zijn we er ook in geslaagd om zowel verleden als toekomst in ons nieuwe logo te verenigen”, aldus de Gentse club.

Dat de eigen supporters inspraak kregen, is een belangrijk gegeven voor de Gentenaars. Ze konden via een enquête kiezen voor één van de drie uitgetekende ontwerpen. Uiteindelijk koos 68 procent voor dit logo, een bedenksel van het grafisch ontwerpbureau Glossy.tv.

Het logo zal vanaf de zomer officieel in gebruik genomen worden. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content