AA Gent moet Thomas Foket afremmen

© Belga Image

De rechterflankspeler speelde, amper twee en een halve maand na zijn hartoperatie, al een uur met de beloften op Charleroi.

De assistent-coaches Peter Balette en Bernd Thijs waren speciaal naar Henegouwen gereden om Thomas Foket (23) aan het werk te zien bij de U21 van coach Bart Van Renterghem.

‘Met een dubbel doel’, verduidelijkt Balette. ‘Als steun in de rug voor Thomas, maar vooral ook omdat we met speciale belangstelling uitkeken naar zijn prestatie. Wij willen geen druk leggen en eisen ook niet dat Fokkie snel klaar moet zijn.

‘De herstelfase verloopt momenteel bijzonder positief. Thomas duwde zelf de deur open na het groene licht dat we kregen vanwege de hartspecialisten. Alles wordt nauwgezet doorgesproken met fysical coach Stijn Matthys en de clubdokter. Daarom werd bewust gekozen voor een maximale speeltijd van 60 tot 65 minuten.’

Foket zit, puur theoretisch bekeken, bijna drie maanden voor op het oorspronkelijk afgesproken schema voor een definitieve terugkeer. ‘We moeten Thomas afremmen’, oordeelt Balette. ‘We slaagden erin Fokkie in te tomen, omdat hij al aan zijn rug voelde dat het weinig zin heeft te pushen of te forceren. Zijn fysieke proeven waren echter fantastisch. Door de opeenvolging van trainingen en wedstrijden zal een lichte terugval volgen, vandaar dat we hem intomen.

‘Het belangrijkste is dat Thomas zeker zal terugkeren op het hoogste niveau, mits het nodige wedstrijdritme. Mentaal verwerkte hij alles zeer goed, ook die gemiste transfer naar Atalanta Bergamo. Dat stemt ons bijzonder hoopvol.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content