AA Gent krijgt met VfL Wolfsburg serieuze waardemeter voorgeschoteld

© Belga

Geraakt de Belgische kampioen voorbij de Duitse bekerwinnaar in de achtste finale van de Champions League?

Een minder goede tussentijdse test betekent nog altijd geen slechte eindproef. Die theorie indachtig begint het team van coach Hein Vanhaezebrouck straks aan de dubbele confrontatie met de sportief getergde Duitse tegenstander uit Wolfsburg, slechts achtste momenteel in de Bundesliga.

De generale repetities tegen Club Brugge (in de terugwedstrijd van de halve finale voor de Croky Cup en de competitie, even veel keer 1-0-verlies) leerden AA Gent dat duelkracht, gezonde agressiviteit, meer beweging tussen de linies én efficiëntie voor doel een absolute noodzaak vormen om de juiste resultaten te boeken. Zeker in het vooruitzicht van PO1, die als money time er straks begin april aankomen, en waar de Belgisch kampioen tien speeldagen heel scherp voor de dag moet komen om zijn titel te verlengen.

Waar de West-Vlaamse coach nog het meest van gruwelde, dat waren de vermijdbare tegendoelpunten die werden geslikt. Zeker omdat hij weet dat tegen de ploeg van doelman Koen Casteels (ex-Genk) en centrale verdediger Dante (ex-Charleroi en Standard) de nul houden bij de heenwedstrijd in de Ghelamco Arena een absolute must vormt om uitzicht te behouden op een interessante return én de eventuele – onverhoopte en ongekende – plaatsing voor de kwartfinales van het kampioenenbal.

Meerwaardebrenger Boussoufa ontbreekt

Een serieuze waardemeter wordt het dus voor AA Gent, waar twintig fitte veldspelers en drie doelmannen de afgelopen dagen een gretige indruk nalieten op training. Enkel Hannes Van Der Bruggen en nieuwkomer Peter Olayinka revalideren. Meerwaardebrenger Mbark Boussoufa kreeg geen plaatsje op de Champions Leaguelijst van de Buffalo’s en moet dus nagelbijtend toekijken vanuit de tribune.

Daar zit de Nederlandse Marokkaan tussen een pak internationale scouts, vooral vanuit Engeland, die ook wel eens willen aanschouwen of de sterkhouders Sven Kums, Matz Sels, Danijel Milicevic, Thomas Foket, Stefan Mitrovic, Nana Asare en de fel gesolliciteerde Laurent Depoitre nog altijd geen moeite ondervinden met het hogere niveau en de fellere duels van de Champions League. Man in vorm Brecht Dejaegere passeert tegenwoordig in de Jupiler Pro League zijn tegenstanders met gemak en miste – door een rode kaart thuis tegen Lyon – al heel wat unieke momenten in de groepsduels. Kan hij opnieuw de katalysator worden van AA Gent, dat zoals altijd zijn eigen speelstijl zal hanteren, en voorbij de fysiek sterke en stugge Volkswagenclub loodsen?

VfL Wolfsburg lijdt sterk onder het vertrek van Rode Duivel Kevin De Bruyne en Ivan Perisic (ex-Roeselare en Club Brugge), maar beleeft zijn beste Europese campagne ooit. Wordt het een tactisch steekspel tussen Hein Vanhaezebrouck en Dieter Hecking? Haalt de collectieve kracht het op de flitsen van vooral Julian Draxler en/of André Schürrle?

Eén ding staat vast bij de Duitsers: zij kunnen altijd en overal terugvallen op fysiek, overgave en een grote discipline. Een behoorlijk interessant uitgangspunt, als u het ons vraagt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content