Villarreal CF

© getty

TACTIEK

Op het lagere Europese echelon is Emery bijna onklopbaar (met vier Europa Leagues op zijn palmares), maar nu moet hij aan het sterrenbal deelnemen en dat ligt hem minder goed. Zijn gele onderzeeër lijkt niettemin goed gewapend voor enkele spectaculaire missies, met onder meer torpedo Gerard Moreno, vorig seizoen 41 keer beslissend in 46 matchen. Hij krijgt nu steun van de snelle Dia, die van Reims komt, en voert een ploeg aan die in een moeilijk te manoeuvreren 4-4-2 speelt.

De Argentijn Rulli staat tussen de palen achter een verdediging met daarin centraal veteraan Albiol en de robuuste Torres. Op de flanken gaat het tussen Estupiñan, Alberto Moreno, Gaspar en Foyth. Op het middenveld strijden de Fransen Coquelin en Capoue met de lokale spelers Iborra, Trigueros en vooral Parejo voor de twee centrale posities. Ex-Bruggeling Danjuma moet voor beweeglijkheid op de flanken zorgen in het gezelschap van de jonge Pino en de aalvlugge Chukwueze. De geelhemden spelen gedisciplineerd zonder de bal en zijn dynamisch in de omschakeling.

SMAAKMAKER Gerónimo Rulli

Met een zevende plaats in de Spaanse competitie, greep Villarreal in eerste instantie naast alle Europese tickets. Maar als winnaar van de Europa League kwamen ze toch in de Champions League terecht.

Daarvoor mogen ze doelman Rulli bedanken. Na een bloedstollende penaltyreeks in de finale, scoorde hij zijn strafschop om daarna die van United-doelman David de Gea te stoppen. Zo werd het 11-10 en won de gele onderzeeër de Europa League.

Villarreal CF
Villarreal CF
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content