“Beelden van onze wedstrijd tegen Rosenborg gezien ? Jonge, jonge, comedy capers, zeker die tweede tegengoal. Een carambole, een keeper die de bal tegen een toesnellende verdediger slaat… Jammer, jammer. We zijn heel goed begonnen aan de competitie en tegen Rosenborg ging het lange tijd ook heel goed. Tot we na de 1-0 plots met de rem op gingen spelen. Na de 1-2 hebben we hun goal de hele tijd belegerd, maar helaas voor ons speelde hun doelman een wereldpartij. Dat legt nu heel veel druk op de ploeg. De twee volgende wedstrijden moeten we op verplaatsing spelen, in Madrid en Lyon. Loodzwaar, maar zorgen voor later. Sportief hebben we al de hemel gezien, na de zege tegen Panathinaikos, maar ook de hel. Of liever het vagevuur, want de ploeg heeft helemaal niet slecht gepresteerd. Alleen die tegengoals…

“Ik ben Rosenborg gaan scouten en dat was een lange reis. Vluchten via Frankfurt, Stavanger, daarna terug via Oslo en een tussenlanding in München. Daar was het grijs en kil. Toen ik vervolgens over Griekenland vloog en de zon weer zag schijnen, had ik de eerste keer het gevoel weer thuis te zijn. Het weer is hier nog fantastisch, maar alles is perceptie, ervaring. Zij vinden dat de winter al stilaan zijn intrede doet, voor ons is het nog zomer. Af en toe is het ook bewolkt, maar de temperaturen zijn nog aangenaam. We hebben wel het aanvangsuur van de trainingen vervroegd. Dat lag in de zomer op halfacht, nu is dat zes uur, maar ook dan is het vaak nog 27, 28 graden.”

“Overdag hebben we nog een aantal praktische kanten te regelen. De club helpt ons daarbij, maar vaak heb je toch wat geduld nodig. Zo zat Tina, mijn vrouw, zaterdag de hele dag te wachten op iemand die zou langskomen om voor een internetaansluiting te zorgen. Die kwam uiteindelijk niet, want hij had de bel niet gevonden. Maandag kwam hij bij Cedomir Janevski langs. Vijf minuten duurde het werkje. Wij vroegen of hij ook bij ons hetzelfde even wilde doen, maar dat kon niet. We stonden niet in zijn boek. Hij is uiteindelijk woensdagochtend langs gekomen. Bleek dat er ook nog eens een elektricien voor een ander werkje moet zorgen. Weer uitstel.

“Van het vrije weekend met interlands heeft Trond gebruikgemaakt om naar België en Noorwegen te vliegen en daar wat zaken af te handelen. Ik ben hier gebleven. Via sponsoronderhandelingen maakten we kennis met iemand die een boot had en die mochten we even lenen om naar het dichtstbijzijnde eiland voor de kust te varen. En dan merk je weer dat dit een land vol contrasten is. Een heksenketel in Athene, ongelooflijk druk vaarverkeer op weg naar de eilanden, maar dan, drie uur zeilen later, de absolute rust en schoonheid. Dat is Griekenland ten voeten uit : de hemel en de hel, drukte en rust.”

* Dat is gekkenwerk

door Chris Van Puyvelde

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content