“Het afscheid van eerste klasse, bij RC Harelbeke in het seizoen 2000/01, was er eentje in mineur”, zegt de 32-jarige Kenny Verhoene, die debuteerde bij AA Gent (1994) en later ook nog een seizoen voor Sint-Truiden (1997/98) uitkwam. “Een ongelofelijke warboel, met veel financiële problemen en betalingsachterstanden, naast de revolutie die plaatsvond onder Enver Alisic. Dat was het dieptepunt. De zwaardere contracten moesten ophoepelen. Gelukkig kon ik nog profiteren van die malaise door naar het Engelse Crystal Palace te vertrekken. Maar ik was pas geopereerd aan mijn buikspieren, waardoor ik daar op zes maanden tijd weinig aan spelen toekwam.”

Verhoene kwam bij het Israëlische Hapoel Beer-Sheeva terecht. “Ik was uitgenodigd op een oefenstage en kreeg meteen een contract voor een jaar”, herinnert de centrale verdediger zich. “Maar na de bomaanslag op de WTC-torens in New York keerde ik met het eerste vliegtuig terug naar huis. De situatie was explosiever geworden, buitenlanders werden aangeraden te vertrekken. Voor de Arabische wereld waren zij plots vijand nummer één. Israël blijft een vreemde, maar plezante ervaring. Voor mij een openbaring, ondanks het feit dat ik in oorlogsgebied vertoefde en je dagelijks soldaten tegenkwam op straat. Ik trof er mensen met een warme mentaliteit, voelde me er nooit onveilig.”

Via KV Kortrijk en RS Waasland speelt hij sinds begin 2004 voor vierdeklasser SV Oudenaarde. “Ik ben heel tevreden dat ik bij een ambitieuze ploeg terechtkwam, waar ik mijn hobby nog kan combineren met mijn privéleven en drukke beroepsbezigheden”, beweert Verhoene. “Derde klasse is het maximum haalbare. Aan een hogere reeks denk ik niet meer. Bevordering haalt een goed niveau, je hebt veel regionale toppers en we beschikken over een goede bende vrienden.”

Professioneel is Verhoene actief in Sint-Martens-Latem, waar hij een gezondheidscentrum uitbaat. De knepen van het vak leerde hij bij Jacques Caluwé. “Ik werk met Body Coach, de zogenaamde vibratietrainingen, en begeleid daarbij dagelijks mensen. Die toestellen verkoop ik ook in binnen- en buitenland, vooral in Duitsland. Sinds kort beschik ik ook over een nieuw toestel, Airnergy. Het zorgt ervoor dat je lichaam beter functioneert, dat je meer uithoudingsvermogen ontwikkelt en dat je immuunsysteem sterker wordt. Het is een nieuwe therapie, we werken op braakliggend terrein. Vooral de afwisseling in mijn job spreekt me aan, plus het feit dat je met topsporters in contact blijft en mensen vooruit kan helpen.”

FV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content