G lenn Verbauwhede gaat samenwerken met Marco Hoogerland, de Nederlandse mental coach die onder meer de talenten van PSV en de atleet Bram Som (wereldtop op de 800 meter) mee begeleidt.

“Ik doe het om beter te worden”, zegt de doelman van KV Kortrijk. “Mijn managementsbureau ( SEG van de Nederlander Kees Ploegsma, die in België samenwerkt met Johan Plancke, nvdr) biedt het in zijn totaalpakket aan. Het zijn geen mensen die alleen maar transfers afhandelen en commissielonen opstrijken, zo kan ik bij hen ook terecht met mijn privécontracten en mijn belastingbrieven. Ik wou het al langer doen, maar om bij iemand als Marco Hoogerland te raken moet je een aanzienlijke wachttijd respecteren. Een week of twee geleden had ik eindelijk een verkennend gesprek met hem. Het was verhelderend. Soms is het niet slecht om gewoon nog maar eens je verhaal te kunnen doen tegen iemand die je totaal niet kent. Dat kan al volstaan om bepaalde dingen waar je mee zit los te laten, dingen die niets met sport te maken hebben maar je onbewust wel remmen in het uitoefenen van je beroep. Hij haalde wat zaken aan en gaf mij wat tips.

“Ik ben ervan overtuigd dat hij mij als persoon naar een hoger niveau kan tillen. Qua communicatie, qua persoonlijkheid, qua imago, qua zelfbeeld, qua levensstijl. Ik wil vooruit en als ik de stap wil zetten naar een hogere competitie moet ik zorgen dat ik er klaar voor ben. Het is niet omdat ik nu mentaal sterk ben dat ik het in een andere omgeving ook zal zijn. Als alles goed gaat, weet je dat er een periode komt dat het eens minder zal zijn. Kijk naar Logan Bailly bij Borussia Mönchengladbach. Ik wil voorbereid zijn om tegenslagen te kunnen incasseren en daarna keihard terug te slaan.

“Na de volgende afspraak maken we een balans op en gaan we effectief aan de slag met punten die verbeterd moeten worden. Ook punten die al goed zijn, want om echt naar een hoger niveau te klimmen moeten álle punten omhoog. Het gaat om een totaalproces. Dat is mijn doel en ik denk dat het het doel van de meeste profvoetballers is: elke week, elke dag je grenzen verleggen zodat je almaar beter wordt. Mijn gevoel is dat Marco Hoogerland mij daarin kan leiden.”

Glenn Verbauwhede (25) is eigendom van Club Brugge, dat dit jaar de eenzijdige contractuele optie tot en met 30 juni 2012 lichtte en hem nu al voor het derde opeenvolgende seizoen ter beschikking stelt van KV Kortrijk. “Met mijn toekomst hou ik mij momenteel niet bezig”, zegt hij. “Ik focus op mijn prestaties: het enige wat ik moet doen, is ballen pakken. Ik zal van mijn manager in de lente wel tijdig horen wie in mij geïnteresseerd is.”

door christian vandenabeele

“Hij kan mij als persoon naar een hoger niveau tillen.”

Glenn Verbauwhede

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content