Real Madrid voert de forcing.

Toen hij de dag na de overwinning van de Seleçao in de Confederations Cup geïnterviewd werd door een Braziliaanse zender verklaarde Robinho : “Ik hoop op een transfer naar Real Madrid. Ik heb met de directie gepraat en ben ervan overtuigd dat een transfer naar Spanje een schitterende zaak zou zijn, zowel op persoonlijk vlak als voor mijn carrière.” Robinho’s uitlatingen veroorzaakten de nodige opschudding bij zijn club Santos. Vooral voorzitter Marcelo Teixeira weigert toe te geven aan de transfergeruchten en verklaarde dat de aanvaller de club niet verlaat voor het einde van zijn contract in 2008, tenzij een club de gevraagde 42 miljoen euro op tafel legt. Real Madrid stelde van zijn kant een ultimatum : Santos krijgt nog tot 8 juli de tijd om een laatste bod te aanvaarden. Volgens de krant Folha de Sao Paulo bieden de Madrilenen slechts 20,5 miljoen euro voor het Braziliaanse wonderkind.

De halsstarrigheid van Teixeira is perfect verklaarbaar : de voorzitter voert een toneelstuk op om in de gratie van de achterban te blijven. Ondertussen duurt de soap verder. In november 2004 gaf Madrid al aan Robinho in te halen. Het veroorzaakte een hevige reactie bij de Santosfans, maar ook bij de modale Braziliaanse voetballiefhebber, die Robinho blijkbaar beschouwt als een onderdeel van het nationaal patrimonium. Enkele dagen later werd Robinho’s moeder ontvoerd. In een eerste verklaring werd de kidnapping gelinkt aan een mogelijke transfer, later bleek daar niets van aan. De verdachte ontvoerders, waaronder de zoon van Pelé, eisten losgeld.

In februari verklaarde technisch directeur Arrigo Sacchi van Real Madrid : “Ja, Robinho is van ons.” En ook Ernesto Bronzetti, vertrouwensman van voorzitter Florentino Perez liet op 25 juni vergelijkbare uitlatingen optekenen. In feite beheerst Santos sinds lang het gebeuren niet meer, want de speler is voor 60 procent ‘eigendom’ van zijn manager. De toekomst van de Braziliaan zal bepaald worden door zijn manager WagnerRibeiro, die ongetwijfeld zwicht voor het Madrileense geld. Het is enkel voor de schijn dat ze in Madrid met Santos onderhandelen, zo niet zou dat in tegenspraak met de regelgeving zijn.

Spanje

Real Madrid trok twee Uruguayaanse spelers aan : Carlos Diogo en Pablo Garcia. De eerste is een 21-jarige verdediger die van River Plate komt. De tweede, een bikkelharde middenvelder, komt over van Osasuna. Ze tekenden voor respectievelijk vijf en vier jaar. Mateja Kezman verlaat Chelsea voor Atletico Madrid. Hij moet er vooraan een duo vormen met Francisco Torres. De Serviër, die om en bij de negen miljoen euro kostte, speelt er de volgende drie jaar. Atletico versterkte zich verder met Maxi Rodriguez (24) van Espanyol. Hij speelt sinds 2002 in Spanje en kan zowel vooraan als rechts op de flank acteren. Luis Garcia, die gratis weg kon bij Zaragoza, zal de komende vier jaar het doel van Getafe verdedigen. Julian De Guzman, de Canadese middenvelder van Hannover, komt de volgende vier jaar uit voor Deportivo La Coruña. Luis Fernández (32), de linksachter van Betis, tekende voor twee seizoenen bij. Toen hij al wandelend te Belo Horizonte de vragen van een journalist van Radio Jovem beantwoordde, werd Roberto Carlos het slachtoffer van een hold-up. De luisteraars konden het gebeuren rechtstreeks op de radio volgen. De Braziliaan kwam er met de schrik van af. Enkele uren later werden de twee overvallers, samen met hun magere buit – twee horloges en een gsm – opgepakt.

(NR)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content