Ik heb het zeer moeilijk met de uitspraken van sommige mensen. Een tijdje geleden tijdens de wedstrijd Anderlecht-Celtic Glasgow vond Rik De Saedeleer het nodig om enkele misplaatste uitspraken te doen over Aruna Dindane. Hij zou verkeerde schoenen aangehad hebben en lijden aan de vallende ziekte. Ik ga zeker niet beweren dat hij zich nooit laat vallen, maar ik stel toch vast dat er al heel veel strafschoppen op Aruna niet gefloten werden.

Ook Georges Leekens probeert Aruna het imago van matennaaier aan te meten : de twee gele kaarten van zijn verdedigers na evenveel fouten op Aruna zouden er gekomen zijn na een duik van Aruna ? ! Leekens toonde zich een heel slechte verliezer. Hoe kon hij eigenlijk stellen dat Moeskroen eventueel een gelijkspel verdiende ? Op basis van die ene kopbal op de paal en één vrije trap ? Als hij dan ook nog eens gaat klagen over de duels tussen Marcin Zewlakow en Glen DeBoeck, maakt hij het helemaal bont. De Boeck is zeker geen lammetje, maar hij heeft op zijn minst drie elleboogstoten mogen incasseren van Zewlakow. Maar dat zie je zeker niet, meneer Leekens ? Ik vind het eigenlijk straf dat hij na de wedstrijd van vorige week zondag tegen Brugge zijn mond houdt. Als ik in de krant lees dat Birger Maertens zelf al zegt dat hij rood had kunnen krijgen na een ingreep op Mbo Mpenza, zegt hij daar niets van.

In mijn ogen is het opvallend dat Leekens nog altijd een supporter is van Club Brugge en het nog steeds niet kan verkroppen dat hij in Anderlecht niet slaagde. Ook de commentaar van Jonas De Roeck na de wedstrijd van Lierse op Anderlecht is lachwekkend. Het was een glasheldere strafschop en als de ref in zo een situatie fluit, kan hij niet anders dan rood trekken. Dat zijn de reglementen, hoe licht de fout dan ook mag zijn. De Boeck is op die manier ook uitgesloten tegen Glasgow (wel met een tweede keer geel, waarschijnlijk geel in plaats van rood omdat de scheidsrechter wist dat het de tweede was).

Dominique D’Onofrio wond zich zondag behoorlijk op over het feit dat er een apart reglement zou bestaan voor Standard, nadat de referee volgens hem een strafschop had geweigerd aan Standard. Hij zou zich beter bezighouden met zijn eigen ploeg. Standard is eigenlijk heel makkelijk op te vangen door op minder dan 30 meter van het eigen doel te spelen, zodat er geen ruimte is om de bal in te spelen. Daar hebben ze duidelijk moeite mee : zie Cercle Brugge (tweemaal) en Heusden-Zolder. Trouwens, Standard heeft al vier strafschoppen gehad. Anderlecht heeft op dat gebied veel meer reden tot klagen (drie, terwijl het er makkelijk tien hadden kunnen zijn). Nog iets te zeggen, meneer D’Onofrio ?

Davie Van Goethem, Averbode

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content